Στο Adu Dhabi δοκιμάζεται ο Πανίκκος Πολυκάρπου για το Young Drivers

- Advertisement -

O συμπατριώτης μας οδηγός ράλι Πανίκκος Πολυκάρπου βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους νεαρούς οδηγούς, από 15 χώρες της Μέση Ανατολή και της περιοχής της Μεσογείου που θα ανταγωνιστούν για να επιλεγούν ανάμεσα στους κορυφαίους νεαρούς οδηγούς (Young Drivers) για θέση στο FIA Institute Academy.

 

Οι νεαροί αυτοί οδηγοί για ένα τριήμερο 22 – 25 Σεπτεμβρίου θα λάβουν μέρος και θα διαγωνιστούν για τα αριστεία της ακαδημίας για το 2013/ 2014. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιηγητική Λέσχη Αυτοκινήτου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ATCUAE) και θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Yas Marina F1 του Abu Dhabi.panikos_polikarpou 11

Κάθε εθνική αθλητική αρχή (ASN) στην περιοχή κλήθηκε να υποβάλει υποψηφιότητα του οδηγού της χώρας της, η οποία αξιολογήθηκε από το Ίδρυμα FIA.  Οι συμμετέχοντες οδηγοί έπρεπε να ικανοποιούν ένα σύνολο ελάχιστων κριτηρίων, καθώς και να δείξουν αποτελέσματα με ανταγωνισμό μέχρι τώρα.

Στην τελική αξιολόγηση από αυτή την εκδήλωση μερικοί από τους κορυφαίους νέους οδηγούς θα εξασφαλίσουν θέση για συμμετοχή στα πρωταθλήματα ταχύτητας της Αιγύπτου, στο Porsche GT3 Cup Challenge και στο FIA World Cup for Cross-Country Rallies.

Ο πρόεδρος της Λέσχης ATCUAE Dr. Mohammed ben Sulayem, ο οποίος παραμένει ο πιο επιτυχείς  Άραβας οδηγός στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού με 14 τίτλους στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, είπε: “αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους νέους οδηγούς για να παρουσιάσουν το ταλέντο τους στην οδήγηση σε μια από τις καλύτερες πίστες της F1 παγκοσμίως και να αποδείξουν ότι έχουν τα προσόντα που απαιτούνται για να είναι στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαστε υπερήφανοι που θα φιλοξενήσουμε αυτή την εκδήλωση επιλογής εκ μέρους του Ινστιτούτου της FIA για το Young Drivers η οποία υπάρχει για την ανάπτυξη μελλοντικών παγκόσμιων πρωταθλητών με το σωστό τρόπο, με την ασφάλεια ως επίκεντρο.»

Η εκδήλωση θα αναδείξει ένα νικητή που θα του δοθεί η ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του τη νέα χρονιά ως ο άριστος της Ακαδημίας.

Επιπλέον, υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης όπου θα επιλεγούν ένας οδηγός από κάθε πρόγραμμα και μαζί με τους πέντε νικητές από τις ισάριθμες εκδηλώσεις συνολικά οκτώ συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος στην τελική επιλογή της Ακαδημίας.

Ο Γερμανός οδηγός Marvin Kirchhoefer, ο οποίος έχασε την Ευρωπαϊκή εκδήλωση λόγω των δεσμεύσεων του ανταγωνιζόμενος στις ΗΠΑ, του έχει δοθεί ειδική εξαίρεση να ενταχθεί σε αυτό τον προκριματικό. Δεν είναι επιλέξιμος για να κερδίσει την εκδήλωση αυτή , αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί σε ένα από τα τρία διαφορετικά στάδια ως ένας επιλαχών στο τέλος της διαδικασίας επιλογής.

Στο τριήμερο που θα διαρκέσει το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα  δοκιμαστούν στην οδήγησης θα υποβληθούν σε ασκήσεις που έχουν σχεδιαστεί για την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης, της απόδοσης στην οδήγηση, τα τεχνικά θέματα, η ομαδική εργασία και η ψυχολογία.

Ο νικητής θα λάβει μια θέση από το πρόγραμμα  FIA Institute Academy, πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, που αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους οδηγούς να αναπτύξουν τις καριέρες τους μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ αυξάνει την ασφάλεια δεξιότητες κατάρτισης και προωθεί ενεργά τις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και της ευθύνης, εντός και εκτός πίστας.

Το Ίδρυμα FIA έχει επιλέξει τους ακόλουθους οδηγούς για να λάβουν μέρος:

Από το Μπαχρέιν τον 17χρόνο Abdulla Al Thawadi, που συμμετέχει στο CIK-FIA παγκόσμιο πρωτάθλημα KF

Από την Κύπρο τον 22χρονό Πανίκκο Πολυκάρπου  που συμμετέχει στο Κυπριακό  Πρωτάθλημα ράλι

Από την Αίγυπτο τον 21 ετών  Ahmed Sherif  που συμμετέχει στο πρωτάθλημα ταχύτητας της Αιγύπτου.

Από τη Γεωργία ο 22 ετών Irakli Chkheidze, που τρέχει στο γεωργιανό πρωτάθλημα Formula Alfa

Από το Ιράν ο 20χρονός Mohammad Reza Hematian που λαμβάνει μέρος στο εθνικό πρωτάθλημα Motor Cross

Από την Ιορδανία ο 19χρονός Izz Bustami τρέχει στο Jordan National Karting Championship & Rotax

Από το Κουβέιτ 0 Zaid Ashkanani, 19 ετών συμμετέχει στο Porsche GT3 Cup Challenge

Από το Μαρόκο ο 18χρονός  Aymen Raji, τρέχει στο GP Eljadida

Από το Ομάν ο Mannan Al Rawahi, 19 ετών τρέχει στο Πρωτάθλημα Ράλι του Ομάν

Από την Παλαιστίνη ο 22 ετών Noor Daoud τρέχει στο Queen of Europe – European Drift League

Από τη Σαουδική Αραβία ο 19 ετών Abdullah Bamogaddam, τρέχει στο Saudi Formula 2000

Από το Σουδάν ο 23 ετών Khalid Hassan El Sayd τρέχει στο National Autocross Competitor

Από Συρία ο 20χρονός  Yazan Hamadeh, τρέχει στο Buckmore Park Elite Series/ Club 100

Από Τουρκία ο  Gun Tasdelen, 19 ετών τρέχει στο Turkey Circuit Championship

Από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο  Mansour Al Helei, 21 ετών τρέχει στο FIA World Cup for Cross-Country Rallies

Από την Γερμανία με τα κριτήρια που αναφέραμε πιο πάνω ο Marvin Kirchhöfer, 19 ετών τρέχει στο ATS Formula 3 Cup

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -