Συνέντευξη με τον David Botka πρωταθλητή ERC2 2015

- Advertisement -

Ως γνωστό πρωταθλητής ERC2 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι το 2015 αναδείχθηκε ο Ούγγρος οδηγός Dávid Botka. Η συναρπαστική μάχη για τον τίτλο στα αυτοκίνητα παραγωγής κράτησε μέχρι και τον τελικό γύρο του πρωταθλήματος στην Ελβετία.

Ο Botka που οδηγούσε ένα Mitsubishi Lancer Evolution IX έχοντας για συνοδηγό το συμπατριώτη του Peter Szeles πραγματοποίησε ένα φανταστικό δεύτερο μισό στην σεζόν και κατάφερε να καλύψει την διαφορά και να ξεπεράσει τον κυριότερο του αντίπαλο το Vojtěch Štajf και να γίνει πρωταθλητής.

BOTKA_DavidΟ Dávid Botka διαγωνίστηκε στους εννέα από τους δέκα που περιλάμβανε η χρονιά  καθώς δεν ελαβε μέρος στον αγώνα στο Βέλγιο. Για σκοπούς βαθμολογίας μέτρησαν τα επτά καλύτερα του αποτελέσματα από τα οποία τα τρία ήταν νίκες στην Ελβετία, Ελλάδα και Τσεχία και στα υπόλοιπα τέσσερα δεύτερη θέση Αυστρία, Ιρλανδία, Πορτογαλλία και Κύπρο).

14 David Botka (HUN) - Peter Mihalik (HUN) - Mitsubishi Evo IX / Action during the 2015 European Rally Championship ERC Jänner rally,  from January 4 to 6th, at Freistadt, Austria. Photo Gregory Lenormand / DPPI

Αφαίρεσε τους βαθμούς από την Λεττονία και την Εσθονία όπου τερμάτησε στην 5η θέση της κατηγορίας ERC2.

Μιλώντας σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα στο Fiaerc.com την οποία αναδημοσιεύουμε σήμερα

David Botca_2273_resizeΕρ. Είχατε μια μεγάλη μάχη σε όλη τη σεζόν με τον Vojtěch Štajf. Πέρασε από το μυαλό σας ότι στα μέσα της χρονιάς θα τον προσπερνούσες και θα κερδίζες τον τίτλο;

«Ναι, είχαμε μια μεγάλη μάχη με τον Vojtěch, μέχρι το τέλος της σεζόν. Ήταν καλύτερος στα ασφάλτινα και ήμασταν καλύτεροι στους χωμάτινους αγώνες. Περιμέναμε με προσήλωση το Barum Rally, στην Τσεχία διότι αυτό πέραν του ότι ήταν ένα ράλι Tarmac ήταν επίσης και ένας αγώνας στην πατρίδας του. Φάνηκε τελικά ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Δεν πίστευα ειλικρινά στα μέσα της χρονιάς ότι θα είναι εύκολο να κατακτήσω τον πρώτο τίτλο στο ERC2, αλλά αποφασίσαμε ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε αυτόν τον τίτλο. ”

David Botca_4166_resizeΕρ: Έχεις κερδίσει τους τρείς από τους τέσσερεις τελευταίους αγώνες στην ERC 2. Τι είναι αυτό που έκανε τη διαφορά σε αυτούς τους αγώνες;

«Από τεχνικής πλευράς αλλάξαμε τα ελαστικά της Pirelli. Αλλάξαμε επίσης και τα καύσιμα στο αυτοκίνητο, και με αυτό το καύσιμο μπορούσαμε να τρέξουμε με ένα πιο προηγμένο σύστημα ανάφλεξης, πράγμα που σήμαινε περισσότερη ροπή. Μάθαμε πολλά και για το πώς να κάνουμε καλές σημειώσεις  ώστε να έχουμε ρυθμό. Με μόλις δύο τρεξίματα σε αναγνωρίσεις έμαθα να εμπιστεύομαι αυτά τα pace notes κατά την διάρκεια των ειδικών διαδρομών. Στην αρχή ήταν πραγματικά περίεργο το πώς μπορούσαμε να κάνουμε καλό και ακριβή ρυθμό μόνο από δύο αναγνωρίσεις ανα διαδρομή, κυρίως επειδή δεν είχαμε ποτέ σε οποιοδήποτε από αυτούς τους αγώνες πληροφορίες στις τελευταίες περιόδους. Μερικές φορές, δεν είχαμε καν πληροφορίες στις χώρες όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες πριν! ”

David Botca_2679_resizeΕρ. Εκτός από την κατάκτηση του τίτλου στην ERC2, τι ήταν το αποκορύφωμα σας για το 2015;

“Στο Ράλι Ακρόπολις πετύχαμε δύο τρίτους συνολικά ταχύτερους χρόνους σε δύοειδικές διαδρομές και είμαστε περήφανοι για αυτές τις παραστάσεις και τα αποτελέσματα μας στις ειδικές διαδρομές.”

Ερ: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το 2016;

«Ένα αυτοκίνητο R5” είπε γελώντας και συμπλήρωσε  “Δουλεύουμε σκληρά για το έργο αυτό και ελπίζουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση για να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο R5 για την σεζόν 2016! ”

Botka_2274

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -