Συνέντευξη με το νεαρό ανερχόμενο αστέρι Ηλία Πιερή

- Advertisement -

Το «μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» είναι μια από τις πολλές παροιμίες που υπάρχουν στην πλούσια ελληνική γλώσσα και χρησιμοποιούνται ευρέως από το γραπτό και προφορικό λόγο παρόμοια με την  παροιμία που προαναφέραμε είναι και « Απ΄αγκάθι βγαίνει Ρόδο και από Ρόδο βγαίνει αγκάθι» ή «γέννησε με να σου μοιάζω» ή ακόμη και η αρχαία παροιμία « Η συκάμινος συκαμίνως ρίπτεται»

AUTOCROSS KOSHIHS 6-3-2016_2140Σίγουρα όλοι θα διερωτάστε πως και σήμερα ξεκίνησαν το πόνημα αυτό με τον παροιμιακό λόγο. Απλούστατα για να δώσω μια ερμηνεία για το πώς χρονιά με χρονιά ή αγώνα με αγώνα βλέπουμε μια νέα γενιά οδηγών αλλά και συνοδηγών να εμφανίζεται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τόπο μας.

AUTOCROSS KOSHIHS 6-3-2016_1881Αυτό μάλλον τυχαίο δεν είναι απλούστατα υπάρχουν γονίδια τα οποία μεταφέρονται από γενεά σε γενεά…

Οικογένεια Λαού, Πάμπος , Στέλιος, Σάββας, Λευτέρης, Παναγιώτης Γιάγκου, Syneco Junior, Chips Junior, Parellis Junior, Πανίκκος Πολυκάρπου, Νίκος Θωμά,  Χρίστος και Κυριάκος Καρούσιος, Μάριος Ευγένιου Παναγιώτου, Γιάννος Ιωαννίδης, Φανής Junior, Ξενοφώντος, Αλέξανδρος Τσουλόφτας, Πιερής Junior είναι μια πλειάδα αθλητών στο χώρο που ο καθένας από αυτούς μεταφέρει μια ιστορία.

AUTOCROSS KOSHIHS 6-3-2016_0376Σίγουρα έχει και αρκετούς άλλους που αν παραλείψαμε δεν είναι εκ προθέσεως άλλωστε σήμερα δεν έχουμε σκοπό να γράψουμε την ιστορία του αθλήματος αλλά ούτε και να καλύψουμε όλους αυτούς.

Αφορμή στο να γίνει η αναφορά αυτή στα ποιο πάνω πρόσωπα είναι μια συνέντευξη που πήραμε από το νεαρό ανερχόμενο αστέρι τον Ηλία Πιερή γνωστό στους αγώνες ταχύτητας και Ράλι με το Pieris Junior που τον βλέπουμε στο χώρο τα τελευταία δυο χρόνια και τα αποτελέσματα τους μας έκαναν να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτόν.

AUTOCROSS KOSHIHS 6-3-2016_2284Ο Ηλίας Πιερή είναι μόλις 19 ετών και υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία την οποία θα ολοκληρώσει το Καλοκαίρι. Είναι υιός του Δημήτρη Πιερή που έχει μια μακρόχρονη παρουσία στους αγώνες του τόπου μας με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα και τίτλους και πλούσια περγαμηνή και εξακολουθεί να βρίσκεται στην ενεργό δράση καθώς είναι συνοδηγός του Σταύρου Αντωνίου αλλά λαμβάνει μέρος και σε αγώνες ταχύτητας.

AUTOCROSS KOSHIHS 6-3-2016_2137Ηλία σε βλέπουμε τα τελευταία δυο χρόνια να έχει εμπλοκή με το μηχανοκίνητο αθλητισμό τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς;

Η παράδοση της οικογένειας με το άθλημα. Αν προστρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω από την δεκαετία του ’70 έτρεχαν από την οικογένεια μας θείοι, αλλά και αδέλφια του πατέρα μου ο Γρηγόρης Χαραλάμπους, ο Γιαννής Χαραλάμπους ο Κύπρος Χαραλάμπους η Έλενα Πιερή και ο πατέρας μου Δημήτρης Πιερή.

Μεγάλωσα μέσα στους αγώνες στις πίστες και στα ράλι μέσα στα κύπελλα και τις φωτογραφίες και τα πόστερ με τα αποκόμματα των δημοσιεύσεων από τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρω και ήθελα να ασχοληθώ με τους αγώνες αυτοκινήτου.

AUTOCROSS KOSIHS 6-3-2016 C (637)Είχες τη στήριξη του πατέρα σου;

Βέβαια και την είχα άλλωστε αυτός είναι το στήριγμα μου και είναι αυτός που μου έδωσε το βάπτισμα του πυρός όταν ήμουνα μόλις 16 ετών. Ετοιμάσου ήρθε η ώρα θα είσαι ο συνοδηγός μου στο Μίνι Ράλι Λαός. Δεν κοιμήθηκα για μέρες καθώς περίμενα την ώρα που θα ξεκινούσε ο αγώνας και με την ολοκλήρωση του τερματίσαμε και πήρα και το πρώτο μου κύπελλο με το οποίο δε σας το κρύβω το είχα για αρκετό καιρό μαζί μου στο κρεβάτι.

Με το που συμπλήρωσα τα 18 μου και έβγαλα άδεια οδηγού το 2015 λάμβανα μέρος σε ποιο τακτικά χρονικά διαστήματα. Έκανα το πρώτο μου πρωτάθλημα Ταχύτητας λαμβάνοντας μέρος στους πέντε από τους έξι αγώνες που περιλάμβανε με ένα Toyota Starlet στην κατηγορία RC ST1 όπου τερμάτισα στην 3η θέση συγκεντρώνοντας και 46 συνολικά βαθμούς.

Στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιά στο OFA Autosprint τερμάτισα στην πρώτη δεκάδα και 4ος στην κατηγορία μου. Στη συνέχεια στην Πάφο τερμάτισα πρώτος στην κατηγορία ενώ τερμάτισα και δεύτερος στον αγώνα στο Παραλίμνι. Τερμάτισα και σε χαμηλότερες θέσεις με 5η στο αγώνα της Λεμεσού και 10ος στην Λάρνακα που έτρεξα μόνο σε μια προσπάθεια καθώς είχα μηχανικό πρόβλημα.

Άλλωστε αυτό που ήθελα δεν ήταν το αποτέλεσμα αλλά η εξοικείωση μου με το αυτοκίνητο και την οδήγηση. Λάβαμε μέρος και στο Novice Laos Mini Rally 2015 με συνοδηγό τον πατέρα μου Δημήτρη όπου τερματίσαμε στην δεύτερη θέση γενικής κατάταξης.

AUTOCROSS KOSIHS 6-3-2016 C (319)Ηλία φέτος σε βλέπουμε με νέο αυτοκίνητο;

Ναι αποφασίσαμε με το πατέρα μου που πάντοτε είναι στο πλευρό μου και το στήριγμα μου να καλύψουμε όλο το πρωτάθλημα ταχύτητας και ξεκινήσαμε με ένα Mitsubishi Lancer Evo 6 της κατηγορίας RC 6.1

Όπως ανάφερα και προηγούμενα στόχος μας είναι η εξοικείωση μου με το αυτοκίνητο και να ολοκληρώσω το πρωτάθλημα όσο το δυνατό σε πιο ψηλή θέση.

Τι αποτελέσματα έχει φέρει φέτος στο πρωτάθλημα ταχύτητας και πως βλέπεις των ανταγωνισμό;

Ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος και δεν είναι λίγο πράγμα να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με αθλητές που έχουν πείρα νίκες και πρωταθλήματα στα χέρια τους.  Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια έχουμε λιγότερες συμμετοχές και αυτό είναι λόγο και της οικονομικής κρίσης.

Ξεκίνησα την χρονιά τερματίζοντας στην 5η θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία μας  ενώ στον αγώνα της Λάρνακας πήρα την δεύτερη θέση γενικής. Μετά από δυο αγώνες είμαι στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος με 28 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή ταχύτητας του 2013 Chips Junior που ήταν και ο νικητής στους δυο αγώνες. Θα το αναφέρω μια ακόμη φορά στόχος μου είναι η εξοικείωση μου με το αυτοκίνητο πρώτα και όχι αυτοσκοπός το αποτέλεσμα.

AUTOCROSS KOSHIHS 6-3-2016_2137Γνωρίζουμε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα πολυέξοδο άθλημα. Πως τα βγάζεις πέρα;

Στήριγμα μου είναι ο πατέρας μου Δημήτρης αλλά χωρίς την οικονομική βοήθεια και στήριξη  της A.K. AUTOPARTS & SALVAGE CARS LTD την Αντώνης & Σταύρος Racing Team και την Chips Securite τους οποίους και ευχαριστώ πάρα πολύ δεν θα μπορούσα να λαμβάνω μέρος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στην Αντώνης & Σταύρος Racing Team για την προετοιμασία του αυτοκινήτου.

Τι άλλο θα ήθελες να αναφέρεις Ηλία;

Προς τους χορηγούς μου και σε όλους όσους έχουν πιστέψει στο πρόσωπο μου θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Σας ευχαριστώ και εσάς που μου δίνεται αυτή τη προβολή αλλά ολοκληρώνοντας θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους τους νέους.

Τους καλώ να μείνουν μακρυά από  πειρασμούς και ουσίες και να απολαμβάνουν τη ζωή με τον αθλητισμό. Η ταχύτητα στο δρόμο σκοτώνει… Εκτόνωση μέσα από τους αγώνες… Ποτό… ουσίες… και οδήγηση δεν συνταυτίζονται…

AUTOCROSS KOSHIHS 6-3-2016_2140Εμείς με τη σειρά μας ως Newsautosport.com θέλουμε να ευχηθούμε ότι το καλύτερο στον νεαρό Ηλία και τον διαβεβαιώνουμε τόσο αυτό όσο και κάθε αθλητή ότι θα προσπαθούμε να προβάλουμε την εξέλιξη τους και του ευχόμαστε ότι το καλύτερο.

Χρυσόστομος Κυλίλης

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,983ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -