Τέθηκαν εκτός αγώνα Kris Meeke και Jari- Mati Latvala

- Advertisement -

Καταστροφικό αποδείχθηκε το απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές της σημερινής μέρας για τους Kris Meeke και Jari- Mati Latvala που αποσύρθηκαν από τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι στις ειδικές διαδρομές κοντά στο GAP.

Ο βρετανός οδηγός  τη στιγμή της αποχώρησης του ήταν στην δεύτερη θέση και ο μοναδικός που ήταν ανταγωνιστικό στον ηγέτη του αγώνα Sébastien Ogier. Στην ειδική διαδρομή 12 από St Leger Les Melezes – La Neuve Bâtie,  βγήκε από το δρόμο για λίγο στο δεύτερο πέρασμα χάνοντας χρόνο. Με την ολοκλήρωση της διαδρομής ο Βρετανός πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο  πέφτωντας κάτω από το μπροστινό μέρος της Citroën DS 3 για να το εξετάσει. Έφυγε χωρίς να μιλήσει με τους δημοσιογράφους και λίγο αργότερα αποσύρθηκε με φθαρμένο κιβώτιο ταχυτήτων στην είσοδο της ζώνης ελαστικών στο Tallard, πριν από την τελική ειδική διαδρομή σήμερα.

latvala-windscreen-2015_888_896x504Νωρίτερα ο Latvala παρέδωσε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη που κρατούσε μετά που έχασε χρόνο 1min 50sec στην SS11, όταν γλίστρησε σε μια γεμάτη με νερό τάφρο και έσπασε την εμπρός αριστερά ανάρτησης στο Volkswagen Polo R του. Την αντικατέστησε  αμέσως μετά τον τερματισμό ξεκινώντας την SS12, αλλά αποσύρθηκε μετά που συνειδητοποίησε ότι του ήταν  πάρα πολύ δύσκολο να ελέξει το αυτοκίνητο.

Και οι δύο αυτοί οδηγοί δεν θα μπορέσουν να επανεκκινήσουν αύριο κάνοντας χρήση το Rally 2 καθώς δεν θα υπάρχει εγκατάσταση εξυπηρέτησης πριν από τη τελική αυριανή ειδική διαδρομή.

7710_Rally-Monte-Carlo-2016_4_896x504Η Hyundai ήταν η κυρίαρχος στην SS12 καθώς πέτυχε ένα καθαρό σκούπισμα  καταλαμβάνωντας και τις τρεις κορυφαίες θέσεις. Η έξυπνη στρατηγική των ελαστικών του Thierry Neuville, που χρησιμοποίησε δύο χειμερινά ελαστικά με καρφιά και δύο unstudded ελαστικά στο i20 του, ήταν τέλεια για τις ολισθηρές επιφάνειες και ήταν ταχύτερος από 13.4sec από τον δεύτερο Hayden Paddon και το Dani Sordo τρίτο.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -