Τα επόμενα BMW Art Cars με πρωταγωνιστή την BMW M6 GT3

- Advertisement -

Μετά από τους Jenny Holzer (1999), Olafur Elíasson (2007) και Jeff Koons (2010), η σειρά  BMW Art Car συνεχίζεται! Επ’ ευκαιρία των 40 χρόνων ζωής της σειράς, μια κριτική επιτροπή διευθυντών γνωστών μουσείων επέλεξαν δυο διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες για να δώσουν σάρκα και οστά σε δυο νέα αυτοκίνητα της σειράς.

 

BMW ART CARS -2Πρόκειται για την Κινέζα Cao Fei και τον Αμερικανό John Baldessari. Οι δυο τους ήδη φέρουν μια αντίθεση στην σειρά των καλλιτεχνών που δούλεψαν πάνω σε αυτά τα αυτοκίνητα. Από τη μια, η Cao είναι η νεαρότερη από όλους όσους έλαβαν μέρος μέχρι σήμερα και από την άλλη ο John είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία. Στις 19 Νοεμβρίου, στην παρουσία των δυο καλλιτεχνών, ο Ian Robertson, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου BMW AG, ανακοίνωσε την συνεργασία. Αυτό έγινε στο μουσείο Solomon R. Guggenheim της Νέας Υόρκης  μπροστά από 150 επιλεγμένους καλεσμένους. Και οι δυο καλλιτέχνες θα σχεδιάσουν μια BMW M6 GT3 μέσα στο 2016 ενώ τα δημιουργήματα τους θα παρουσιαστούν σε μουσεία μέσα στο 2017. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν την παρουσίαση τα αυτοκίνητα θα δοκιμαστούν μέσα στην πίστα!. 

Μέσα στο 2016, η BMW M6 GT3 θα κρατήσει την σημαία των αυτοκινήτων της BMW που φέρουν αγωνιστικό DNA. Θα είναι εφοδιασμένο με ένα V8 4.4 λίτρων 585 ίππων και θα ζυγίζει  λιγότερα από 1,300 κιλά ενώ τα αεροδυναμικά θα είναι σχεδιασμένα μετά από δοκιμαστικά στην αεροσήραγγα της BMW.

BMW ART CARS -3Η Cao Fei δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που προστέθηκα στην μεγάλη ομάδα των καλλιτεχνών που δούλεψαν πάνω στην συλλογή BMW Art Car. Θεματικά, η επιτάχυνση μου φέρνει στο μυαλό τον πόθο για την ταχύτητα που είχα σαν αθλήτρια του στίβου στο παρελθόν μου και δένει όμορφα με την σχέση ανάμεσα στην ταχύτητα και την ενέργεια»

Με τη σειρά του ο Αμερικανός John Baldessari τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι μεγάλη τιμή που μπορώ να αντιπροσωπεύσω την τέχνη στην συλλογή αυτή και ευχαριστώ την κριτική επιτροπή που μες επέλεξε. Το να δημιουργώ τέχνη που μπορεί να δει κάποιος μακριά από τα μουσεία είναι σημαντικό για μένα αλλά είναι και στόχος για όλους τους καλλιτέχνες. Θέλεις να βγάλεις την τέχνη σου έξω στον κόσμο. Αναμφίβολα θα αποτελέσει τη ‘γρηγορότερη’ δουλειά που έκανα μέχρι στιγμής στην ζωή μου»

 

BMW ART CARS -1Η συλλογή BMW Art Car

Από το 1975, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν να δουλεύουν επάνω στην συλλογή Art Cars με βάση πάντα τα αυτοκίνητα της BMW. Η συλλογή ξεκίνησε μετά από πρωτοβουλία του γάλλου οδηγού αγώνων ταχύτητας Hervé Poulain που μαζί με τον τότε αγωνιστικό διευθυντή της BMW, Jochen Neerpasch, πλησίασαν τον γνωστό καλλιτέχνη Alexander Calder για να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν η πανέμορφη και ιστορική BMW 3.0 CSL, που έτρεξε στις 24 ώρες του Λε Μαν  το και έκλεψε καρδιές. Η ιστορία αυτή συνεχίζεται με την Cao Fei και τον John Baldessari.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -