Τα μάτια όλων στο Μεξικό θα είναι στραμμένα στην ειδική τέρας των 80 χλμ την Κυριακή

- Advertisement -

Χωρίς να θέλουμε να αγνοήσουμε τις τρείς προηγούμενες μέρες του Rally Cuanajuato στο Μεξικό, που αρχίζει την Πέμπτη 3 Μαρτίου, όλων τα μάτια θα πρέπει να είναι στραμμένα στο τελευταίο σκέλος του αγώνα την Κυριακή. Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη ειδική διαδρομή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι εδώ και 30 χρόνια.

Ναι καλά διαβάσατε η 80 χιλιομέτρων ειδική διαδρομή Guanajuato ξεκινά την τελευταία ημέρα σε αυτό το τρίτο γύρο της σεζόν του WRC, τον πρώτο χωμάτινο αγώνα της χρονιάς, και αναμένεται να κρατά τους κορυφαίους οδηγούς σε πλήρη ετοιμότητα για πάνω από 50 λεπτά ώστε να ολοκληρωθεί και θα διεξαχθεί στα βουνά βόρεια και ανατολικά της βάσης του ράλι τη πόλη Leon.

Η μαραθώνια αυτή ειδική είναι σίγουρα στο προσκήνιο στο εναρκτήριοχωμάτινο αγώνα της σεζόν. Το σκέλος της Παρασκευής περιλαμβάνει δύο περάσματα μέσα από την 54,21 χιλιόμετρα El Chocolate, μπροστά από μια διπλή διέλευση μέσα από την διαδρομή Otates το Σάββατο μήκους 42,62 χιλιόμετρα. Ο αγώνας αρχίζει την Πέμπτη το βράδυ με ένα από τα highlights της χρονιάς του WRC, όταν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί θα συσκευαστούν στα μικροσκοπικά δρομάκια του Guanajuato για μια πολύχρωμη τελετή έναρξης γεμάτη με χορό και μουσική. Αμέσως μετά ακολουθεί μια σύντομη ειδική διαδρομή που τρέχει εν μέρει μέσα στις υπόγειες σήραγγες εξόρυξης του μεταλλείου και, στη συνέχεια, δύο σούπερ ειδικές διαδρομές στην πίστα αγώνων μοτοσυκλέτας στην León.

Sebastien Ogier (FR) / Julien Ingrassia (FR) - Volkswagen Polo WRC
Sebastien Ogier (FR) / Julien Ingrassia (FR) – Volkswagen Polo WRC

Η δράση της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί στα βουνά βόρεια της Guanajuato, με δύο ειδικές το πρωί που επαναλαμβάνονται και το απόγευμα. Αυτές χωρίζονται από μια ειδική στο δρόμο στην άκρη του πάρκου εξυπηρέτησης στην León και η μέρα τελειώνει με δύο περισσότερες δοκιμές σε αυτή τη πίστα. Το προτελευταίο σκέλος του Σαββάτου είναι το μεγαλύτερο σε αγωνιστική δράση με 152,40 χιλιόμετρα, το οποίο διαθέτει τις εξοικειωμένες ειδικές στην Ibarrilla, Otates και El Brinco και ολοκληρώνεται η μέρα με μια τελική επίσκεψη στη πίστα αγώνα που ακολουθείται από μια επανάληψη της ειδική διαδρομή δρόμου στην León που θα είναι νυκτερινή.

Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με της ειδική διαδρομή τέρας των 80 χιλιομέτρων που θα χρησιμοποιήση πολλούς  δρόμους που θα αντιμετωπιστούν νωρίτερα στον αγώνα από τα πληρώματα.

Το ράλι θα ολοκληρωθεί με τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη της ειδικής Agua Zarca που προσφέρει έξτρα πόντους για τους τρείς ταχύτερους οδηγούς. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα έχουν να καλύψουν συνολικά 21 ειδικές μήκους 399,71 χιλιόμετρα με τη συνολική απόσταση της διαδρομής να είναι τα 1077,08 χιλιόμετρα.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -