Το πρόγραμμα ένταξης της Porsche δημιουργεί ευκαιρίες για πρόσφυγες

- Advertisement -

Η Porsche επέλεξε ένα ξεχωριστό τρόπο να προσεγγίσει το θέμα των προσφύγων: Ένα ειδικό πρόγραμμα ένταξης έξι μηνών για 15 πρόσφυγες ηλικιών 16 μέχρι 38 οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν απευθείας για εργασία στην εταιρεία. Οι πρόσφυγες προέρχονται από έξι διαφορετικές χώρες και θα δοκιμαστούν από την Porsche σε συνθήκες εργασίας. Εκεί θα μάθουν Γερμανικά αλλά και τις λεπτομέρειες της δουλειάς.«Έχουμε ήδη αναφερθεί στο θέμα των προσφύγων τον περσινό Σεπτέμβριο, όπου κάναμε μια υπόσχεση την οποία κρατάμε» δήλωσε ο Andreas Haffner, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κοινωνικών Υποθέσεων της Porsche AG. «Αντί να βιαστούμε επιλέξαμε να διοργανώσουμε κάτι προσεκτικό και αποτελεσματικό όπως το πρόγραμμα ένταξης που θα αποφέρει ρεαλιστικά αποτελέσματα.

PORSCHE CREATES PROSPECTS FOR REFUGEES -2Ο Uwe Hueck, Πρόεδρος Γενικού Συμβουλίου Έργων δήλωσε: «Οι πρόσφυγες είναι ήδη εδώ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ειρήνη. Στις δύσκολες περιοχές όμως θα αργήσει η ειρήνη να επιτευχθεί. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που πρέπει να εντάξουμε τους πρόσφυγες εδώ και τώρα, να τους δώσουμε ευκαιρίες. Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνουμε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της ένταξης. Το θέμα αυτό επηρεάζει άμεσα την οικονομία της χώρας μας άρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ενθαρρύνουμε τις εταιρείες της χώρας μας να λάβουν αυτές τις πρωτοβουλίες. Όποιος είναι ενάντια στην ένταξη, τότε είναι και ενάντια στην Γερμανία. Ταυτόχρονα θα χρειαστούμε και συνεργασία από τους πρόσφυγες που πρέπει να μάθουν Γερμανικά αλλά και να αποδεχτούν την κουλτούρα μας. Η ένταξη θα χρειαστεί σεβασμό και από τις δυο πλευρές. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες τιμούν ιδιαίτερα την Porsche, η οποία έχει κάνει εξαιρετική δουλειά». 

PORSCHE CREATES PROSPECTS FOR REFUGEES -1

Στο πρόγραμμα ένταξης θα λάβουν μέρος δέκα άντρες και πέντε γυναίκες από την Ερυθραία, Συρία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράν και Ιράκ. Όλοι και όλες τους έχουν τα σωστά έγγραφα και βρίσκονται στο Baden-Wuerttemberg μετά που έφυγαν από τις κακουχίες του πολέμου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -