Το Ford Fiesta No.1 στην Ευρώπη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

- Advertisement -

Το Ford Fiesta συνεχίζει ακάθεκτο στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων για ακόμα μια χρονιά. Αναδείχτηκε και πάλι το No.1 σε πωλήσεις μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη κατά τη χρονιά που μας πέρασε.

Μια επιτυχία που συνεχίζεται από το 2012 όταν το Fiesta αναδείχτηκε το κορυφαίο best-seller μικρό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Από τότε, και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ford Fiesta δεν αφήνει περιθώρια στον ανταγωνισμό.

Οι πελάτες αγόρασαν 314.432 Fiesta στην Ευρώπη το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2015, σε σύγκριση με 309.120 οχήματα κατά την ίδια περίοδο του 2014. Αριθμός που αντιστοιχεί σε μια αύξηση της τάξης του 2%. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ford αύξησε πρόσφατα την παραγωγή του Fiesta στο εργοστάσιο της Κολωνίας κατά 300 μονάδες ημερησίως, φτάνοντάς την στα 1.850 αυτοκίνητα. Επιπλέον, η εταιρεία προγραμμάτισε 6 επιπλέον βάρδιες για τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για το Fiesta.

Little Wonder – Fiesta is Europe’s Favourite Small Car Again

«Οι αγοραστές του Fiesta βρίσκουν ακριβώς ότι χρειάζονται σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Τόσο από πλευράς εξοπλισμού όσο και από πλευράς οικονομίας και επιδόσεων από μια γκάμα που φθάνει μέχρι και την έκδοση ST». Δήλωσε ο Roland De Waard, Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Marketing και Πωλήσεων της Ford Ευρώπης.

Το πετυχημένο Ford Fiesta παρουσιάζεται και στην Κυπριακή αγορά σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα, τρίθυρο ή πεντάθυρο και με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Συγκεκριμένα στη γκάμα υπάρχει ο 1.3 λίτρων Duratec με τους 82 ίππους, τόσο σε τρίθυρη όσο και σε πεντάθυρη έκδοση ενώ στη συνέχεια υπάρχει ο βραβευμένος Eco-boost κινητήρας ενός λίτρου των εκατόν ίππων που προσφέρεται τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο 6 ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης διατίθεται και σε 1.0 Eco boost με 125 ίππους, καθώς και 2 πετρελαιοκινητήρες ο 1.5 & 1.6 λίτρων TDCi Duratorq με 75 & 95 ίππους αντίστοιχα. Τέλος την γκάμα συμπληρώνει ο υπέρ τροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6 Εco-boost στην έκδοση ST με απόδοση 182 ίππους.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -