Το LEXUS NX κάνει βόλτες με τους πιο ‘cool’ τροχούς, κατασκευασμένους από πάγο

- Advertisement -

Το νόημα του να οδηγείς σε πάγο έχει πάρει ένα εντελώς νέο νόημα αφού η Lexus, έχει επεξεργαστεί για πρώτη φόρα το πρώτο σετ τροχών πλήρως κατασκευασμένων  από πάγο.

Lexus-NX-Ice-Tyres-159__midΗ Lexus μένει πιστή στην αποστολή της «καταπληκτικής δημιουργίας» και εμπνευσμένη από την δεξιοτεχνία που υπάρχει σε κάθε όχημα που κάνει. Ανέθεσε σε μια ομάδα ειδικών γλυπτικής πάγου  να διερευνήσουν έναν τρόπο με τον οποίο ο πάγος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη θέση των συνηθισμένων τροχών.

Μετά από έρευνα 3 μηνών, σχεδιασμού και δοκιμές, οι τροχοί τοποθετήθηκαν σε ένα Lexus NX για την τελική δοκιμή οδήγησης στον πάγο. Το ίδιο το αυτοκίνητο αποθηκεύτηκε για πέντε ημέρες στην κατάψυξη στους -30 ° C (ξεκίνησε από την πρώτη φορά) πριν κάνει τις βόλτες του σε έναν δρόμο του Λονδίνου. Η προσθήκη φωτισμού LED στους τροχούς, πρόσθεσε μία επιπλέον δραματική διάσταση στο σύγχρονο στυλ του NX.

Lexus-NX-Ice-Tyres-90-1024x682 (1)Το έργο ανέλαβε η Hamilton Ice Sculptors, μια επιχείρηση στο Λονδίνο, που έχει κορυφαία εμπειρία στην παραγωγή καινοτόμων και μεγάλης κλίμακας έργων εδώ και περισσότερα από 35 χρόνια. Από την πλευρά της η Lexus,  αντέγραψε και κατέγραψε με την βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς επίσης και αριθμητικές τεχνικές ελέγχου τους τροχούς του NX. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, κάτι που συνδύασε τέχνη και μηχανική μαζί.

Lexus-NX-Ice-Tyres-11__midΠαρά το γεγονός ότι στην Lexus είναι συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν την υψηλότερη ποιότητα, τεχνική και δεξιότητες των διάσημων τεχνιτών Takumi, το ανθρώπινο χέρι και μάτια παρέμειναν θεμελιώδη στοιχεία για την επιτυχία αυτού του έργου. Τέσσερις γλύπτες εργάστηκαν για 36 ώρες για να κατασκευαστεί ο κάθε τροχός. Η ακρίβεια σε επίπεδο χιλιοστού, το τέλειο φινίρισμα, επιτεύχθηκαν με το χέρι, χρησιμοποιώντας ιαπωνικές σμίλες και διάφορα εργαλεία για  την τελική διαμόρφωση. Ακόμη και τα σχέδια πέλματος για τους τροχούς έχουν αναπαραχθεί.

Ο πάγος ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των τροχών, δημιουργήθηκε από ‘μαλακό’ νερό από τρεχούμενη πηγή ώστε να εξασφαλιστεί  η καθαρότητα και αγνότητα του. Οι τροχοί από πάγο ενισχύθηκαν με ειδικά ακρυλικά υλικά ώστε να αντέξουν το βάρος του NX.

lexusnxice

Ο Richard Balshaw, Διευθυντής  της Lexus, δήλωσε: «Η ‘καταπληκτική δημιουργία’ είναι αυτό που κάνει την Lexus να ξεχωρίζει. Έργα όπως το ιπτάμενο πατίνι (hoverboard), το εμπνευσμένο από origami χάρτινο αυτοκίνητο, και και τώρα μια εκθαμβωτική σειρά από τροχούς από πάγο που λειτουργούν, καταδεικνύουν το πώς χρησιμοποιούμε τις προηγμένες τεχνολογίες και τις καλύτερες παραδόσεις για να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι μόνο για τα εντυπωσιακά έργα, αλλά και για τα αυτοκίνητα που παραδίνουμε στους πελάτες μας.”

Τις ταινίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο κανάλι του YouTube Lexus UK:
– Ταινία μεγάλου μήκους: https://youtu.be/u9CGTCD35Kg
– Η δημιουργία του: https://youtu.be/mc5wZNGNMlQ

Ιστοσελίδα www.lexus.com.cy

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -