Τοyota Yaris Hybrid-R με 420 ίππους

- Advertisement -

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Toyota ανακοίνωσε τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα για το νέο της πρωτότυπο Yaris Hybrid-R το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του στην έκθεση της Φρανκφούρτης στις 10 Σεπτεμβρίου. Το νέο πρωτότυπο Yaris Hybrid-R θα είναι βασισμένο στο 3θυρο ιαπωνικό μοντέλο, ενώ στοιχεία θα δανειστεί κι από το πρωτότυπο TS030 Hybrid .

Πιο συγκεκριμένα, το concept βασίζεται στο τριθυρο Yaris και κάτω από το καπό θα υπάρχει ο 1.600άρης τετρακύλιδρος κινητήρας με άμεσο ψεκασμό εξελιγμένος από την Toyota Motorsport GmbH, με την απόδοση του να είναι 300 άλογα. Πληροί τις προδιαγραφές τις FIA για τον “Παγκόσμιο Αγωνιστικό Κινητήρα” και θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές αγώνων.

Ο βενζινοκινητήρας θα μεταφέρει την κίνηση στον μπροστινό άξονα, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες θα δίνουν ώθηση στους πίσω τροχούς, παράγοντας μια συνολική ιπποδύναμη 420 ίππων. Ας σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και δύο επιλογές κίνησης, όπου στη λειτουργία «road» οι ηλεκτροκινητήρες θα αποδίδουν 40 ίππους, ενώ στη λειτουργία «track» θα παράγονται 60 άλογα από τα ηλεκτρικά μοτέρ.

Θα διαθέτει ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας (μέσω ενός πυκνωτή που θα λειτουργεί ως γεννήτρια κατά την πέδηση, όπως αυτή στο αγωνιστικό TS030 Hybrid). Κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος αποθηκεύει ενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης. Το επίπεδο της δύναμης, θα εξαρτάται από την επιθυμητή διάρκεια χορήγησης της ενέργειας. Στο πρόγραμμα οδήγησης για το δρόμο, ο πυκνωτής (Super Capacitor, όπως το ονομάζει) απελευθερώνει την ενέργεια που ανακτάται κατά την πέδηση για μέγιστη διάρκεια 10 δευτερόλεπτων ανά φόρτιση και η συνολική ισχύς των δύο ηλεκτροκινητήρων μειώνεται σε 40 άλογα.

Στη λειτουργία πίστας, τα ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν το μέγιστο της ισχύος τους έως και 5 δευτερόλεπτα ανά φόρτιση. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει ελάττωση βάρους, αφού δεν θα χρησιμοποιείται η κλασική μπαταρία, ενώ η απόδοση του πυκνωτή είναι πολύ καλύτερη. Επιπλέον, το εν λόγω μοντέλο θα εξοπλίζεται και με ένα τρίτο ηλεκτρικό μοτέρ, που θα τοποθετηθεί μεταξύ του κινητήρα και του 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου, το οποίο θα δρα ενισχυτικά, τόσο για την επαναφόρτιση του πυκνωτή κατά την επιβράδυνση, όσο και για την ενδυνάμωση των δύο ηλεκτροκινητήρων. Η ιαπωνική φίρμα, εκτός των άλλων, θα παρουσιάσει στην Φρανκφούρτη τις τελευταίες εξελίξεις της σε συστήματα κυψελών καυσίμου κι υβριδικών οχημάτων, αφού έχει ως στόχο να κατασκευάσει 16 νέα υβριδικά μοντέλα τα επόμενα δύο χρόνια.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -