Χωριστά θα λειτουργούν οι γύροι θερμότητας για το WRX και Euro RX από 2016

- Advertisement -

Αλλαγές θα έχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA που παρουσιάζεται από την  Mοnster Energy,  και περιλαμβάνει τόσο το Παγκόσμιο RX  όσο και το Euro RX που θα διαθέτουν ξεχωριστά  προκριματικά για κάθε πρωτάθλημα από το 2016 και μετά.

Η κίνηση να γίνει αυτή η αλλαγή είναι για να μην υπάρχη διάκριση μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων της FIA καθώς αναγνωρίζεται η ραγδαία ανάπτυξη του Παγκόσμιου RX που έχει επιτύχει μια σημαντική αύξηση του αριθμού των συμμετοχών με το που ξεκίνησε το αναβαθμισμένο πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια.

Το πρωτάθλημα Euro RX έτρεχε παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2014 και 2015 και νικητής του δηλώθηκε  καθαρά αυτός που συγκέντρωσε τους περισσότερους  βαθμούς που εξασφάλιζε σε προκριματικούς αγώνες το 2014. Ολοι οι οδηγοί με τα  Supercar συνέχιζαν να αγωνίζονται ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια των γύρων θερμότητας το 2015, καθώς τα δύο πρωταθλήματα έφταναν στον ημιτελικό και τελικό, είχαμε το διαχωρισμός σε αυτό το στάδιο, αντικατοπτρίζοντας και την πρόοδο και των δύο  πρωταθλημάτων Παγκόσμιο RX και Ευρώ RX.

Με την αλλαγή που θα γίνει το κάθε πρωτάθλημα θα προσφέρει με συνέπεια ανταγωνιστικούς τομείς, τόσο στους γύρους θερμότητας  και τους τελικούς αγώνες που θα διεξαχθούν ξεχωριστά μέσα από κοινούς αγώνες το 2016. Μια κίνηση που θα προσφέρει ανταγωνισμό, και στους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης μια καλύτερη εμπειρία καθώς και μια σαφέστερη αφήγηση της προόδου για κάθε διαγωνιζόμενο.  Το πρωτάθλημα Euro RX θα  προσμετρήσει σε πέντε από τους 12 αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του  2016. Αυτοί είναι οι αγώνες στο Βέλγιο, τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Βαρκελώνη και τη Λετονία.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,993ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -