Αποκλείουν την προμήθεια κινητήρων στην Red Bull η Mercedes

- Advertisement -

 Την περασμένη βδομάδα με μια ξαφνική ανακοίνωση της η Honda ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει την F1 στα τέλη του 2021, αφήνοντας τη Red Bull και την αδελφή ομάδα της AlphaTauri χωρίς προμηθευτή μονάδων ισχύος.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τώρα στην αναζήτηση νέου συνεργάτη προμηθευτή κινητήρα για την χρονιά 2022, αλλά φαίνεται να έχουν περιορισμένες επιλογές, καθώς μόνο τρεις κατασκευαστές παραμένουν στην F1 για προμήθεια κινητήρων. Αυτοί είναι η Renault, Mercedes και Ferrari.

Η Renault ανάφερε ότι θα ήταν ανοιχτή για να αναζωπυρώσει μια συνεργασία με την Red Bull, έχοντας συνεργαστεί τελευταία με την ομάδα μέχρι και το 2018, αλλά ο επικεφαλής της ομάδας Cyril Abiteboul αμφιβάλλει ότι θα ήταν το σχέδιο Α της Red Bull.

Ερωτηθείς από τo Motorsport.com αν η Mercedes είναι ανοιχτή σε συνεργασία με την Red Bull ως ομάδα πελατών, ο επικεφαλής της ομάδας της F1 Mercedes, Toto Wolff, απέκλεισε αυτό για “διάφορους λόγους”.

“Ο κύριος λόγος είναι ότι προμηθεύουμε τέσσερις ομάδες συμπεριλαμβανομένης και της δική μας”, δήλωσε ο Wolff για να συμπληρώσει.

«Είμαστε σχεδόν σε μια κατάσταση όπου δεν μπορούμε να φτιάξουμε μονάδες ισχύος για όλους μας, οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να προμηθεύσουμε άλλες ομάδες. Αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Helmut Marko θα έχει ένα Σχέδιο Β, όπως είπε, και πιθανώς δεν χρειάζεται να βασιστεί σε κανέναν από τους τρέχοντες προμηθευτές μονάδων ισχύος”

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull Christian Horner είπε ότι ο Wolff “κατέστησε σαφές ότι η Mercedes δεν επιθυμεί να μας προμηθεύσει έναν κινητήρα”, περιορίζοντας έτσι την ομάδα “σε δύο τρέχοντες προμηθευτές του αθλήματος την Ferrari ή την Renault”.

Ο Horner πρόσθεσε ότι η Red Bull έπρεπε να “αφιερώσει τον χρόνο της για να κάνει την απαραίτητη έρευνα και τη δέουσα επιμέλεια” σχετικά με τις επιλογές της για το 2022.

Η Mercedes είχε προηγουμένως συνομιλήσει με την Red Bull σχετικά με την προμήθεια κινητήρα όταν προσπαθούσε να διακόψει τους δεσμούς με τη Renault το 2015, μόνο για να απορριφθεί η κίνηση από το διοικητικό συμβούλιο του γερμανικού κατασκευαστή.

Η Red Bull συζήτησε επίσης μια πιθανή συνεργασία με τη Ferrari εκείνη την εποχή, αλλά η ιταλική μάρκα φοβόταν ότι θα ήταν «επικίνδυνη» για τη δική της ανταγωνιστικότητα. 

Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto είπε ότι η προμήθεια της Red Bull από το 2022 δεν είναι κάτι που εξετάζουμε επί του παρόντος και θα το κάναμε μόνο αν μας προσεγγιζαν.

“Είναι κάτι που πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε τώρα, νομίζω ότι δεν έχουμε αποφασίσει”, δήλωσε ο Binotto. Νομίζω ότι θα εναπόκειται τελικά στη Red Bull να μας κοιτάξει και να ζητήσει προμήθεια. Είναι μια υπέροχη ομάδα, χωρίς αμφιβολία, και νομίζω ότι η προμήθειά τους είναι επίσης πολλή ενέργεια που απαιτείται.

«Χρονικά, υπάρχει πολύ λίγος χρόνος γιατί πρέπει να οργανωθούμε. Το 2022 είναι ακριβώς εδώ πίσω, έτσι όπως είπαμε, ήταν κάπως ξαφνικά νέα από τη Honda και τώρα πρέπει να εξετάσουμε κάτι που δεν εξετάστηκε πριν από λίγες μέρες. Αλλά είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε και το οποίο πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο για να σκεφτούμε και να πάρουμε μια απόφαση.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -