Αδιάφορος για το αποτέλεσμα της Εσθονίας δηλώνει ο Ogier

- Advertisement -

Ο γάλλος έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sébastien Ogier πιστεύει ότι το Ράλι Τουρκίας της επόμενης εβδομάδας 18 -20 Σεπτεμβρίου θα δώσει μια σαφέστερη εικόνα για το πού βρίσκεται η ισορροπία δύναμης των ομάδων στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA.

Μιλώντας στο wrc.com ανάφερε ότι το διπλό της Hyundai στην Εσθονία του είναι αδιάφορο. Ωστόσο δέχθηκε ότι το i20 είχε προχωρήσει μπροστά και το βήμα προς τα εμπρός της Hyundai Motorsport στους γρήγορους και χαλαρούς δρόμους της Εσθονίας υπογραμμίστηκε από την επιβλητική επιτυχία του 1-2 για τον Ott Tänak και τον συμπαίκτη του Craig Breen.

Ο Ogier επεσήμανε επίσης ότι μαζί με τους συμπαίκτες του Elfyn Evans και Kalle Rovanpera ακολουθούσαν στις επόμενες τρείς θέσεις της κορυφαίας πεντάδας και ήταν αρκετά γρηγορότεροι από όλα τα άλλα πληρώματα που λάμβαναν μέρος στον αγώνα.

Ο Ogier δήλωσε: «Έκαναν ένα θετικό βήμα και ότι μαζί με τους άλλους διαγωνιζομένους, νομίζω ότι μπορεί  κάποιο κενό αλλά δεν είναι υπερβολικά μεγάλο. Σίγουρα υπάρχουν ορισμένες περιοχές όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο γρήγορος από πριν, αυτό μοιάζει τουλάχιστον.»

Κοιτώντας μπροστά στον αγώνα της επόμενης εβδομάδας με έδρα το Μαρμαρά, ο Ogier πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα βρίσκομαι στην Τουρκία γιατί είμαι παθιασμένος να δω τι βήμα έχουμε κάνει στον αγώνα τους. Σίγουρα έχουμε κάνει μερικά καλά βήματα πρόσφατα και πολύ θετική πρόοδο.

Ο Ogier τερμάτισε τρίτος στην Εσθονία και επέκτεινε το προβάδισμα στο πρωτάθλημα έναντι του Evans κατά ένα βαθμό.

«Ήταν ένα θετικό Σαββατοκύριακο για μένα», είπε. «Σίγουρα υπάρχει κάποια απογοήτευση στο τέλος γιατί είχα σίγουρα τη δυνατότητα να κάνω καλύτερο αποτέλεσμα. Είχαμε μια καλή αρχή στο ράλι το Σάββατο το πρωί, αλλά το απόγευμα δυστυχώς, πολλά προβλήματα μας επιβράδυναν. Την Κυριακή, ήταν μια ωραία μέρα όπου κάναμε τη δουλειά για να παραμείνουμε στο βάθρο, αλλά στο τέλος είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ πιο κοντά στον Ott και να τον βάλουμε πολύ περισσότερο υπό πίεση.”

Ο Ogier φτάνει στην Τουρκία μετά από μια νίκη εκεί με τον Citroën την περασμένη σεζόν. Η Toyota κέρδισε τον αγώνα πέρυσι με τον Tänak, αλλά οι Yaris αγωνίστηκαν σκληρά για να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -