Άδοξο τέλος στα χειμερινά τεστ του Kατάρ

- Advertisement -

Οι δοκιμές πριν από την έναρξη μιάς νέας χρονιάς είναι πάντα ένα δύσκολο επιχείρημα ώστε να βγούν ασφαλεί συμπεράσματα για το τι μας περιμένει. Πόσο μάλλον για το πρωτάθλημα MotoGP που εκ φύσεως του είναι πάντοντε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και μέσα σε ιδιαιτερότητες λόγο και της συνεχιζόμενης πανδημίας με τον κορωνοϊο

Τα χειμερινά τεστ που προγραματίστηκαν πριν την έναρξη της χρονιάς έληξαν χθές με άδοξο τρόπο, μιας και η τελευταία ημέρα στο Κατάρ σίγουρα δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι αναβάτες.

Ως γνωστό η φετινή σεζόν θα ξεκινήσει σύντομα από το Κατάρ με δυό συνεχόμενους αγώνες. Ο αέρας και οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν είχε δημιουργήσει προβλήματα στους αναβάτες και τις δύο προηγούμενες ημέρες, ωστόσο χθές τα πράγματα ήταν ακόμη πολύ χειρότερα από ποτέ και ουσιαστικά η μέρα χάθηκε.

Ο δυνατός άνεμος έφερε άμμο στην πίστα η οποία δεν ήταν κατάλληλη για οδήγηση μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να χαθούν εφτά ώρες και μόνο οι πέντε αναβάτες τόλμησαν να κάνουν δοκιμές κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Τα πράγματα λοιπών έχουν περιπλεκτεί ακόμη περισσότερο και οι αναλύσεις από τις δοκιμές σε μεγάλο μέρος δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και οι ομάδες κατέρχονται στο πρωτάθλημα με μηχανές του 2020.

Θυμίζουμε ότι μόνο η KTM και η Aprilia επιτρέπεται να αναπτύξουν νέους κινητήρες.

Η πίστα στο Losail είναι επίσης ένα ιδιόμορφο κομμάτι του πρωταθλήματος που στχνά κρύβει την πραγματική κατάσταση των ανταγωνιστών.

Ο Jack Miller ήταν ο ταχύτερος πιλότος του MotoGP στο τεστ του Κατάρ που τελείωσε χτες, κάνοντας έναν φοβερό χρόνο στο 1’53,1 που αποτελεί και άτυπο ρεκόρ. Παρά το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος την τελευταία ημέρα του τεστ, αρκετοί οδηγοί ήταν ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες. Ο Jack Miller συγκεκριμένα μίλησε για την προσομοίωση που έκανε, μια σειρά συνεχόμενων γύρων για να δει την κατάσταση και τη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας του σε συνθήκες κοντινές σε αυτές του αγώνα.

Ο  παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir στις δικές του δηλώσεις δεν έκρυψε την απαγοήτευση του που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα της τελευταίας μέρα λέγοντας: « Για μας το ότι δεν καταφεραμε να κάνουμε δοκιμές την Παρασκευή δεν ήταν καλό. Είχαμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε. Το θέμα είναι ότι στις δοκιμές που προλάβαμε ήταν κυρίως δοκιμές και εξέλιξη για το 2022. Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και τα περισσότερα δεν δούλεψαν. Νιώθω κατά 70% έτοιμος, νομίζω ότι οι Ducati είναι πολύ γρήγορες όπως και οι Yamaha».

Από την πλευρά του ο Ιταλός Francesco Bagnaia μετά το τέλος των δοκιμών ανάφερε: «Αυτό που θέλαμε ήταν να καταλάβουμε ποια μοτοσικλέτα να χρησιμοποιήσουμε γιατί είχα δυό διαφορετικές μοτοσικλέτες στις δοκιμές. Από τις δύο αποφάσισα να κρατήσω αυτή που μου δίνει μεγαλύτερη σταθερότητα στην οδήγηση. Είναι κάτι που το χρειάζομαι περισσότερο».

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -