Αγωνιστικό ημερολόγιο ΚΟΑ 2021

- Advertisement -

Καθώς η πανδημία με τον κορωνοϊό συνεχίζεται και εξακολουθεί να επηρεάζει όλους τους τομείς και το 2021 όσα πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθούν θα γίνονται κάτω από τα πρωτόκολλα υγιεινής που βρίσκονται σε ισχύ και εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς που επηρεάζονται είναι και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και θα πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή μέχρι να εξέλθουμε από την πανδημία και την ταλαιπωρία που έχει επιφέρει σε όλους μας.

Με την ανακοίνωση του αγωνιστικού ημερολογίου για το 2021 βλέπουμε να υπάρχει ένα πλούσιο μενού από αγώνες και περιλαμβάνει αγώνες Ράλι, ταχύτητας , αναβάσεων, πλαγιολίσθησης Time Attack και 4Χ4.

Η πρεμιέρα της χρονιάς είναι προγραμματισμένη για 13-14 Φεβρουαρίου με τον πρώτο από τους εξι τοπικούς αγώνες Ράλι, με το Γύρο της Κύπρου που διοργανώνει ο Ομιλος Φίλως Αυτοκινήτου στην επαρχία Λευκωσίας.

Το αγωνιστικό ημερολόγιο δεν είναι πλήρως συμπληρωμένων καθώς η προκήρυξη των πρωταθλημάτων για το 2021 για τους αγώνες Drift (πλαγιολίσθησης) Time Attack και εκτός δρόμου 4Χ4 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθούν και έτσι πιθανό να έχουμε διαφοροποιήσεις στις ημερομηνίες που έχουν δωθεί προκαταρτικά.

Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά το Διεθνές Ράλι Κύπρου που συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής από το 1970 που έγινε για πρώτη φορά δεν περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) αλλά περιλαμβάνεται ως ο πέμπτος αγώνας για το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα (MERC FIA) και θα γίνει 24 με 26 Σεπτεμβρίου.

Όπως προαναφέραμε το Tour of Cyprus θα αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος Ράλι αλλά θα προσμετρά και ως αγώνας για το Trial Rallysprint Cup. Η συνέχεια του πρωταθλήματος Ράλι θα γίνει τον Μάρτιον 6-7 του μήνα με τον ταχύτατο αγώνα του Ανατολικού Σαφάρι στο Παραλίμνι με το Ράλι Φοινικούδων να αποτελεί τον τρίτο γύρο της χρονιάς στις 29-30 Μαίου. Θα ακολουθήσει το Ράλι Κύπρος το τριήμερο 24 με 26 Σεπτεμβρίου που όπως προαναφέραμε πέραν από το Μεσανατολικό Πρωτάθλημα θα προσμετρά και ως διπλός αγώνας στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι με την κάθε μια από τις δυό μέρες του αγώνα να είναι ξεχωριστός αγώνας.

Την πρώτη βδομάδα Νοεμβρίου 6-7 θα γίνει το Ράλι Τίγρης στην επαρχία Λεμεσού και η χρονιά θα ολοκληρωθεί με το Ράλι Αφροδίτη στην Πάφο 4-5 Δεκεμβρίου με ένα αγώνα που θα έχει αυξημένο συντελεστή βαθμολογίας Χ1,5.

Η έναρξη του πρωταθλήματος Time Attack που θα περιλαμβάνει πέντε συνολικά αγώνες είναι προγραμματισμένη για 28 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου με τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ενδιάμεσα θα έχουμε αγώνες στις 4 Απριλίου, στις 16 Μαίου και στις 24 Οκτωβρίου.

Μέσα στον Μάρτιο είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα Αναβάσεων, Εκτός δρόμου 4Χ4 και ταχύτητας. Το πρωτάθλημα Αναβάσεων περιλαμβάνει πέντε αγώνες τον Απρίλιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέβριο με τον τελευταίο να είναι και με αυξημένη βαθμολογία Χ1,25.

Πλούσιο παρουσιάζεται και το πρόγραμμα για τους αγώνες εκτός δρόμου 4Χ4 όπου ο ΚΟΦΑ προγραμματίζει πρωτάθλημα με 7 συνολικά αγώνες. 

Το πρωτάθλημα ταχύτητας θα περιλαμβάνει πέντε συνολικά αγώνες με τον τελευταίο γύρο να γίνεται τον Νοέμβριο με αυξημένο συντελεστή βαθμολογίας Χ1,25.

Τέλος το πρωτάθλημα πλαγιολίσθησης (Drift) θα κάνει πρεμιέρα στις 17-18 Απριλίου και θα συνεχιστεί τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο με τον Διεθνή αγώνα Drift Kings που ελπίζουμε να γίνει κανονικά φέτος και να φιλοξενηθεί στην Κύπρο το Super Final Europe.

Αυτοί λοιπών είναι προγραμματισμένοι αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τόπο μας για το 2021 και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά να έχουμε μια ασφαλή πάνω από όλα χρονιά και να το επιτρέψουν οι συνθήκες με την πανδημία με τον Κορωνοϊό να επιστρέψουν οι θεατές στις ειδικές διαδρομές, στις πίστες τα βουνά και τα λαγκάδια για να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους αγώνα.

Ως Newsautosport.com ευχόμαστε σε όλα τα πληρώματα, τους αθλητές και τους διοργανωτές μια καλή χρονιά με υγεία και ασφάλεια πάνω από όλα.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Φωτογραφίες : Αρχείου

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -