Αίτηση για ένταξη με δική του ομάδα στη F1 εκανε ο Michael Andretti

- Advertisement -

Ως γνωστό ο Michael Andretti το 2021 βρισκόταν σε συζητήσεις για να εξαγοράσει την ομαδά της Alfa Romeo και Sauber, αλλά η πράξη δεν ολοκληρώθηκε όταν ο βασικός μέτοχος Finn Rausing επέλεξε να μην προχωρήσει σε πώληση.

Παρά την απαγοήτευσει του ο Michael Andretti, πρώην οδηγός αγώνων και ιδιοκτήτης της Andretti Autosport δεν σταματά τις προσπάθειες του για να βρεθεί με δική του ομάδα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Motorsport.com o πατέρας του Mario Andretti αποικάλυψε ότι ο γιός του κατέθεσε πρόσφατα επίσημη αίτηση στην FIA για την επίσημη είσοδο μιάς νέας ομάδας στην F1, από το 2024.

Ο θρύλος του Motorsport παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 το 1978 και τέσσερις φορές νικητής του Indy αποκάλυψε ότι η νέα ομάδα που θα ονομαστεί Andreti Global  πληρεί όλα τα απαραίτητα για να τρέξει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχει όλους τους πόρους που απαιτούνται. Αυτό που απομένει και περιμένει είναι η απόφαση της  FIA.

Θυμίζουμε ότι μετά την υπογραφή του συμφώνου Ομόνοιας από όλες τις ομάδες τον Αύγουστο του 2020 αν μια ομάδα αποφασίσει να εισέλθει στην F1 πρέπει να προκαταβάλει ενα σημαντικό πόσο 20 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε ομάδα ωστε να διασφαλιστεί ότι υα έσοδα των ομαδων που βρίσκονται στο θεσμό είναι προστατευόμενα.

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -