Ακάθεκτος προχωρά στο Βέλγιο ο Thierry Neuville

- Advertisement -

Συνεχίζει να έχει το προβάδισμα στο Ράλι Ypres του Βελγίου με την ολοκλήρωση του σημερινού πρωινού σκέλους που περιλάμβανε τέσσερις ειδικές διαδρομές ο  Thierry Neuville.

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai έχει πλεονέκτημα +6,8 μπροστά από τον ομόσταυλο του στο i20 coupe wrc Craig Breen που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε δυό διαδρομές. Με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους ο Ιρλανδός οδηγός ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ομαδικές εντολές για τον αγώνα και τις ακολουθούμε πιστά και δεν χρειάζεται να δώσουμε μάχες με τον συμπαίκτη μου.

Ο τρίτος οδηγός της ομάδας ο Εσθονός Ott Tanak αντιμετώπισε μια σειρά από προβλήματα μαζί και παρακέντηση ελαστικού χάνοντας πάνω από 3 λεπτά για να υποχωρήση στην 6η θέση γενικής.

Στη θέση που οδηγεί στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ο Elfyn Evans που έχει το πάνω χέρι στην μάχη για την Τρίτη θέση με τον ομόσταυλο του στην Τουότα  Kalle Rovanpera με την διαφορά τους να είναι στα +2,1 δευτερόλεπτα.

Στην Πέμπτη θέση βρίσκεται ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastien Ogier.

Καταστροφική ήταν η σημερινή μέρα για το νεαρό Ιάπωνα οδηγό Takamoto Katsuda  και τον Pierre Louis Loubet που τέθηκαν εκτός μάχης. Ο Ιάπωνας είχε μια σιντριβή στην 10η ειδική ενώ ο Γάλλος  κόλλησε σε ένα βαθύ χαντάκι στην προηγούμενη ειδική.

Μιλώντας για την συντριβή που είχε ο Ιάπωνας οδηγός ανάφερε: « Στην αρχή της ειδικής υπήρχε μια στοφή μεγάλης ταχύτητας με αρκετές ανωμαλίες. Γνωρίζαμε ότι αυτή θα ήταν μια κακή στροφή αλλά ταυτόχρονα εκτίμησα ότι μπορούσα να πάρω την ανοικτή στροφή με ταχύτητα. Τις ανωμαλίες επιχείρησα να κάνω ευθεία και απογειώθηκα. Στη προσγείωση δεν μπορούσα να ελέξω το αυτοκίνητοκαι βγήκα εκτός σε ένα μεγάλο χαντάκι. Σε αυτό τον αγώνα δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα να γίνει αυτό το λάθος αλλά δυστυχώς κατάφερα να το κάνω»

Ο πρωτοπόρος του αγώνα στο σέρβις δήλωσε: « Είμαι ευτυχισμένος, αλλά το απόγευμα θα είναι τόσο δύσκολο, αν όχι ακόμα πιο δύσκολο με όλο το χαλίκι στο δρόμο. Το πρωί ένιωθα λίγο πιο άνετος καθώς το κράτημα ήταν πιο σταθερό. Θα κάνω κάποιες μικρές ρυθμίσεις για την επανάληψει τον ειδικών»

Ο αγώνας βρίσκετα σε εξέλιξη και για την ολοκλήρωση της μέρας θα γίνει επανάληψει του σκέλους.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,377ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -