Ακυρώθηκε ο αγώνας αντοχής WEC Fuji στην Ιαπωνία

- Advertisement -

Η Ιαπωνία που ανακοίνωσε χθες πως θα διεξάγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών στα γήπεδα, χθες ανακοίνωσε 2.193 νέα κρούσματα και 13 θανάτους εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάστασης με τον Covid-19.

Οι διοργανωτές του 6 ώρου αγώνα αντοχής του WEC στη πίστα του Fuji στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν επίσης ότι γιά δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης με την πανδημία. Αιτία όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που ισχύουν στην Ιαπωνία. Με την υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί είναι αδύνατο να διεξαχθεί ο φετινός αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για τις 26 Σεπτεμβρίου.

Με τη νέα αυτή εξέλιξει ο αγώνας θα αντικατασταθεί από τον διπλό αγώνα στο Μπαχρέιν, με τον πρώτο να διεξάγεται στις 30 Οκτωβρίου και τον δεύτερο στις 6 του Νοέμβρη.

Ο επικεφαλής του WEC, Frederic Lequien ανάφερε σχετικά:

«Δυστυχώς, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε τον ιαπωνικό αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος λόγω των συνεχιζόμενων δυσκολιών με την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών περιορισμών και των υλικοτεχνικών ζητημάτων.

Αντίθετα, αποφασίσαμε να αντικαταστήσουμε τον 6ωρο αγώνα αντοχής του Fuji με έναν διπλό αγώνα στο Μπαχρέιν, που πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η ασφαλέστερη επιλογή για όλους.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο το τι θα γίνει με το GP της Formula 1 στη πίστα της Suzuka στην Ιαπωνίας, που έχει προγραμματιστεί για τo τριήμερο 8-10 Οκτωβρίου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -