Ακυρώθηκε το Ράλι Ypres Βελγίου 2020

- Advertisement -

Η διαρκής αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και η επιβολή lockdown από χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία έχει αναγκάσει τους διοργανωτές του Ράλι Ypres Βελγίου που ήταν προγραμματισμένο να γίνει 20-22 Νοεμβρίου να το ακυρώσουν.

Η επίσημη ανακοίνωση της ακύρωσης του αγώνα που θα προσμετρούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2020 βγήκε μετά από την σημερινή συνεδρίαση στο Βέλγιο.

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε την ακύρωση του αγώνα καθώς θα ήταν αδύνατη να γίνει λόγο των αυξημένων υγειονομικών μέτρων που εφαρμόζονται στην χώρα.

Η  ανακοίνωση για το Ράλλυ Ypres αναφέρει“Με βαριά καρδιά, το Club Superstage είναι αναγκασμένο να ακυρώσει το Renties Ypres Rally Belgium, προτελευταίο γύρο του FIA ​​2020 World Rally Championship. Από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου, ένας αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα διεξάγονταν στο Βέλγιο για πρώτη φορά στην ιστορία, όμως οι τρέχοντες αριθμοί για τον Covid-19 αποφάσισαν διαφορετικά.

“Ενώ οι εθελοντές του Club Superstage εργάστηκαν πολύ σκληρά τους προηγούμενους μήνες για προετοιμασία του Renties Ypres Rally Belgium, ο κορονοϊός εξαπλώθηκε ξανά και οι αριθμοί μόλυνσης αυξάνονται γρήγορα. Σε βαθμό, που η Επιτροπή Διαβούλευσης επέβαλε αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία και στον τομέα της φροντίδας έγινε πολύ μεγάλη και όλοι παροτρύνθηκαν να σταματήσουν την κοινωνική ζωή”.

Ο Πρόεδρος του Club Superstage που διοργάνωνε τον αγώνα, Alain Penasse, δήλωσε“Ασφαλώς είναι μεγάλη απογοήτευση για όλους τους εθελοντές που απέδειξαν ότι μπορούν να διοργανώσουν έναν αγώνα του WRC σε μικρό χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε οι προσπάθειες και επενδύσεις μας να μην ήταν μάταιες. Έχουμε αποδείξει στη FIA και τον WRC Promoter ότι μπορούμε να ενεργήσουμε γρήγορα και να διοργανώσουμε το Ράλλυ Ypres σε επίπεδο WRC. Αυτή η ακύρωση ήταν αναπόφευκτη, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε φιλοδοξίες για το WRC. Ευελπιστώ αυτή η ακύρωση να είναι απλά μια αναβολή”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, το Ράλλυ Ypres είχε προσελκύσει 140 συμμετοχές και εισιτήρια, είχαν αγοραστεί από πολλές χώρες παγκοσμίως. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, 7ος και τελευταίος αγώνας του φετινού WRC θα είναι το ασφάλτινο Ράλλυ Monza στην Ιταλία, στις 4-6 Δεκεμβρίου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -