Αμφίρροπες μάχες στο δεύτερο γύρο για το  Πρωτάθλημα Drift 2022 by Psaltis / ENEOS

- Advertisement -

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift by Psaltis / ENEOS συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 16/17 Απριλίου στην πίστα Achna Speedway. Αμφίρροπες μάχες και κοντράστ συναισθημάτων σημάδεψαν το δεύτερο αγώνα, στον οποίο δυο οδηγοί πέτυχαν εκπληκτικά αποτελέσματα.  Ο Enver Haskasap έγινε ο πρώτος Τουρκοκύπριος που κέρδισε αγώνα στο πρωτάθλημα Drift και ο Πόλυς Πολυκάρπου ολοκλήρωσε δεύτερος φέρνοντας το καλύτερο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα του στην κατηγορία PRO.

Η δράση ξεκίνησε το Σάββατο με δοκιμαστικά περάσματα και ακολούθως με μονά βαθμολογημένα. Στην κατηγορία SEMI PRO ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis/ENEOS BMW E46 πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία (71.33) με ταχύτητα εισόδου στα 97km. Τον ακολούθησαν οι Stefan Sorin με 68 βαθμούς και 101km ταχύτητα εισόδου και ο Αντώνης Νικολάου με 61.67 και ταχύτητα εισόδου 103km. Στην κατηγορία PRO ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) ήταν αυτός που ξεχώρισε όντας ο οδηγός με την ψηλότερη βαθμολογία. Οι 85.67 βαθμοί τον έφεραν πρώτο, ενώ παράλληλα είχε ταχύτητα εισόδου 103km. Στη δεύτερη θέση ήταν ο Πάμπος Νικολάου με το Psaltis/ENEOS Silvia S15 πετυγχαίνοντας βαθμολογία της τάξης των 82 βαθμών και ταχύτητα εισόδου 112km, με τον Enver Haskasap να μένει τρίτος με 81 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 101km. Με το πέρας των μονών περασμάτων βγήκαν τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες της Κυριακής οι οποίες θα έκριναν και το νικητή του αγώνα.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Ευτύχιος Χριστοδούλου με το Psaltis/ENEOS BMW E46 ήταν αλάνθαστος. Κατάφερε να αποκλείσει διαδοχικά τους Σάββα Ιωάννου και Γιάννο Μιχαήλ φτάνοντας στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε τον Αντώνη Νικολάου ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τους Χρίστο Λοΐζου και τον Πέτρο Χατζίκκο. Στον τελικό, ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ευτύχιος Χριστοδούλου ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να κερδίσει, με τον Αντώνη Νικολάου να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση. Στον μικρό τελικό ο Γιάννος Μιχαήλ είχε αντίπαλο τον Πέτρο Χατζίκκο, ο οποίος όμως αντιμετώπισε κ μηχανικό πρόβλημα χωρίς να μπορέσει να αγωνιστεί και έτσι η τρίτη θέση πήγε στον Μιχαήλ.

Στην κατηγορία PRO έγιναν μεγάλες και ανατρεπτικές μάχες. Ο Enver Haskasap πέρασε εύκολα από τον Αλέκο Χάσικο με το Psaltis / ENEOS BMW και στη συνέχεια απέκλεισε τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου με το Psaltis Autoparts Silvia, ενώ στους τέσσερις άφησε εκτός τον Δημητράκη Χριστοφή με το Psaltis/ENEOS BMW E46. Στον τελικό βρήκε απέναντι του Πόλυ Κωνσταντίνου ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τους Βασίλη Χριστοφόρου (Psaltis Autoparts BMW), Κυριάκο Μαριου και Δαυίδ Δαυίδ.

Στον τελικό ο Enver Haskasap δεν άφησε την ευκαιρία για νίκη να πάει χαμένη και έτσι έγινε ο δεύτερος διαφορετικός νικητής σε δυο αγώνες. Ο Κωνσταντίνου έμεινε δεύτερος και τρίτος ολοκλήρωσε ο Δημητράκης Χριστοφή, ο οποίος κέρδισε στον μικρό τελικό τον Δαυίδ.

Στην βαθμολογία της κατηγορίας PRO οι Δαυίδ και Haskasap ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 206 βαθμούς ενώ τρίτος είναι ο Κυριάκος Μάριου με 196. Στην κατηγορία SEMI PRO, ο Ευτύχιος Χριστοδούλου πέρασε στην πρώτη θέση με 216 βαθμούς, δεύτερος ο Χρίστος Λοΐζου με 214 ενώ τρίτος ο Πέτρος Χατζίκκος με 206.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2022 είναι η εταιρία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -