Ανακοίνωσαν πολυετή συμφωνία Jaguar με Envision Racing για την Formula E

- Advertisement -

Η Jaguar και η Envision Racing ανακοίνωσαν μια νέα πολυετή συμφωνία για παροχή ηλεκτρικών κινητήρων για τη σεζόν του 2022/23 του Πρωταθλήματος της Formula E.

Βάσει συμφωνίας  η Jaguar θα προμηθεύει την επιτυχημένη τεχνολογία κινητήρων της στην Envision Racing για την πολυαναμενόμενη εποχή Gen3 της Formula E. Η νέα γενιά της Formula E είναι το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο τρίτης γενιάς του θεσμού και θα θέσει το σημείο αναφοράς για επιδόσεις, αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα σε οχήματα υψηλών επιδόσεων. Η συμφωνία της Jaguar με την Envision Racing είναι η δεύτερη μετά από την παροχή της δικής της εργοστασιακής ομάδας που κέρδισε αγώνες, της Jaguar TCS Racing. Από την αρχή της επόμενης σεζόν, και για τη νέα εποχή Gen3 της Formula E, θα υπάρχουν τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα Formula E με κινητήρα Jaguar που θα αγωνίζονται για βαθμούς, βάθρα και νίκες.

Μαζί, οι ομάδες έχουν 15 νίκες και περισσότερα από 40 βάθρα μεταξύ τους. Επομένως η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης θα είναι μια φόρμουλα νίκης. Καθώς το άθλημα συνεχίζει να αυξάνει την εμβέλειά του, ο αντίκτυπος της τεχνολογίας που αναπτύχθηκε οδηγεί στο μέλλον της καθαρής μετακίνησης από τον αγώνα στον δρόμο.

Η Jaguar θα γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα πολυτελείας από το 2025 ως μέρος της στρατηγικής Reimagine της εταιρείας. Η Jaguar, μέσω του μακροχρόνιου τεχνικού συνεργάτη της στη Formula E, Williams Advanced Engineering, θα προμηθεύσει την Envision Racing με τον νέο ηλεκτροκινητήρα υψηλής τάσης, τον μετατροπέα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα ψύξης, το περίβλημα και την ανάρτηση. Η Envision Racing εξασφάλισε την πρώτη της επιλογή με την Jaguar, αφού αναγνώρισε τον Βρετανό κατασκευαστή ως τον ιδανικό συνεργάτη της, λόγω της καινοτομίας, των επιδόσεων και της κοινής φιλοδοξίας να επιταχύνει τη μετάβαση σε οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Ο James Barclay, Διευθύνων Σύμβουλος της Jaguar Land Rover Motorsport δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι θα προμηθεύσουμε την Envision Racing με το κινητήριο σύνολο Jaguar Formula E στο Gen3. Είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες στη Formula E και είναι τιμή που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία του συστήματος μετάδοσης κίνησης της Jaguar σε αυτή τη νέα εποχή της FIA Formula E».

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -