Ανακοινώθηκαν τα ελαστικά των φετινών GP από την Pirelli

- Advertisement -

H Pirelli έχει κυκλοφορήσει τις διαθέσιμες γόμες ελαστικών για το πλήρες αγωνιστικό ημερολόγιο του πρωταθλήματος 2021 της Formula 1 που θα αποτελείται από ένα ρεκόρ 23 αγώνων.

Ως γνωστό η ιταλική εταιρεία, η οποία κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ως προμηθευτής ελαστικών στην Formula 1, έχει πέντε προδιαγραφές ελαστικών slick στην γκάμα τους ξεκινώντας από το C1 εώς C5s, με τις ενώσεις γομών να γίνονται πιο μαλακές καθώς αυξάνεται ο αριθμός. Υπάρχουν επίσης τα ενδιάμεσα και πλήρη βρεγμένα ελαστικά.

Η Pirelli στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι τις διαθέσιμες επιλογές ελαστικών για κάθε αγώνα οι ομάδες θα λάβουν για άλλη μια φορά μια τυπική κατανομή των ενώσεων με το νέο σύστημα και όχι όπως το παλιό όπου κάθε ομάδα είχε επιλογή για το πόσα σετ κάθε ελαστικού ήθελαν για ένα Σαββατοκύριακο αγώνων.

Ο ιταλός προμηθευτής δηλώνει ότι θα υπάρξει μια «fixed κατανομή για κάθε οδηγό δυό σκληρών συνόλων, τριών μεσαίων σετ και οκτώ μαλακών σετ σε κάθε αγώνα».

Οι αλλαγές στον κανονισμό για το 2021 έχουν εξαλείψει την ανάγκη επιβεβαίωσης των επιλογών ελαστικών 14 εβδομάδες νωρίτερα για τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων και οκτώ εβδομάδες νωρίτερα για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, επιτρέποντας τον καθορισμό των επιλογών για ολόκληρη την σεζόν.

Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης παγκόσμια πανδημίας με τον κορωνοϊών και των πιθανών υλικοτεχνικών ζητημάτων που μπορεί να προκαλέσει κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε δελτίο τύπου της Pirelli, ο προϊστάμενος μηχανοκίνητου αθλητισμού Mario Isola δήλωσε: « Η ανακοίνωση όλων των επιλογών για το έτος αυτή τη στιγμή θα βοηθήσει τις ομάδες και τους οδηγούς με τον προγραμματισμό τους, επιτρέποντας επίσης την μέγιστη ευελιξία σε περίπτωση που το αγωνιστικό ημερολόγιο θα πρέπει να αλλάξει λόγω περιορισμών με τον Covid-19 όπως είδαμε πέρυσι».

« Οι ίδιες οι επιλογές είναι συνολικά παρόμοιες με πέρυσι ή το 2019 στην περίπτωση αγώνων που δεν πραγματοποιήθηκαν το 2020, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες θα πρέπει να έχουν πολλά δεδομένα για να επιστρέψουν, αλλά έχουμε και δυό αγώνες όπου οι υποψηφιότητες είναι πιο ήπιες».

« Το πρώτο είναι το Αζερπαϊτζαν, όπου το σκληρό ελαστικό C2 δεν χρησιμοποιήθηκε την τελευταία φορά οπότε πηγαίνουμε με την πιο μαλακή επιλογή από όλα C3, C4 και C5»

« Στη συνέχεια έχουμε τη Βραζιλία όπου θα πάρουμε τα  C2, C3 και C4 φέτος καθώς το  C1 που επιλέχθηκε ως η πιο δύσκολη επιλογή την τελευταία φορά δεν έδειξε ιδιαίτερα μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά την φθορά στο μέσο. Και στις δυό περιπτώσεις η πιο ήπια υποψηφιότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ποικιλία στρατηγικών αγώνων»

Να τονίσουμε ότι κάθε πιλότος είναι υποχρεωμένος να κρατήσει ένα σετ μαλακότερης εκ των τριών γόμας για το Q3. Για τους δέκα οδηγούς που δεν θα προκριθούν στο τελικό των κατατακτήριων, έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο σετ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παράλληλα κάθε οδηγός θα πρέπει να έχει διαθέσιμο για την Κυριακή ένα σετ από τις άλλες δυό γόμες. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα υπόλοιπα 10 σετ από τα 13 σετ που θα έχουν κατά την διάρκεια ενός 3ημέρου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -