Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο της ΚΟΑ

- Advertisement -

Του Χρυσόστομου Κυλίλη

Δώθηκε σήμερα στην δημοσιότητα το αγωνιστικό ημερολόγιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αγωνιστικού Αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έχουμε το 2019 συνολικά 37 αγώνες από τους οποίους οι 35 θα προσμετρούν στα επτά διαφορετικά πρωταθλήματα σε Ράλι, Ταχύτητα, Αναβάσεων, 4Χ4, Drifting, Trial Cup και μετά από αρκετά χρόνια και Dragster.

Δυό αγώνες Ράλι που θα διοργανωθούν από την Λέσχη Αυτοκινήτου Λάρνακας και τον Όμιλο φίλων Αυτοκινήτου δεν θα προσμετρούν σε πρωτάθλημα καθώς θα απευθύνονται για αρχάριους οδηγούς στο να συμπληρώσουν αγώνες για απόκτηση αγωνιστικής άδειας.

Αξιοσημείωτο βλέποντας το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2019 έχει γίνει μια προσεγμένη κατανομή των αγώνων και βλέπουμε να μην υπάρχει σύγκρουση ημερομηνιών που αυτό σίγουρα θα βοηθήσεις τους φίλους του μηχανοκίνητο αθλητισμού να έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες.

Η αρχή της αγωνιστικής χρονιάς θα γίνει σε δυό εβδομάδες από σήμερα στις 20 Ιανουαρίου με προγραμματισμένο τον πρώτο από τους εξι αγώνες του πρωταθλήματος 4Χ4 που διοργανώνεται από τον Κυπριακό Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου ( ΚΟΦΑ ) 4Χ4.

Την επόμενη εβδομάδα στις 27 Ιανουαρίου θα έχουμε τον πρώτο από τους τέσσερις αγώνες του Trial Cup που θα διοργανώσει ο ΟΦΑ. Τους υπόλοιπους αγώνες του Κυπέλλου θα διοργανώσουν οι Λέσχες Αυτοκινήτου Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λεμεσού.

Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ταχύτητας θα έχουμε στις 3 Φεβρουαρίου με τον εναρκτήριο αγώνα να διοργανώνει η Λέσχη Αυτοκινήτου Λάρνακας. Το πρωτάθλημα ταχύτητας θα περιλαμβάνει σύμφωνα με τον προγραμματισμό έξι αγώνες.

 

Ο πρώτος αγώνας από τους  επτά του πρωταθλήματος Ράλι θα γίνει 16-17 Φεβρουαρίου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου με διοργανωτή την Λέσχη Αυτοκινήτου Αμμοχώστου. Στο πρωτάθλημα Ράλι ο ένας θα είναι διπλός πρόκειται για το Ράλι Κύπρος που διοργανώνει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου στις 27-29 Σεπτεμβρίου που πέραν του ότι θα προσμετρά ως ο 7ος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ERC FIA θα προσμετρά η κάθε μια μέρα του αγώνα ως ξεχωριστός αγώνας για το Κυπριακό Πρωτάθλημα Ράλι. Αξιοσημείωστο στο αγωνιστικό ημερολόγιο είναι και το γεγονός ότι το Ράλι Αφροδίτη με το οποίο θα αποτελεί και το τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος Ράλι με οργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου ο συντελεστής βαθμολογίας του αγώνα θα είναι 1.5.

Το πρωτάθλημα πλαγιολίσθησης Drift περιλαμβάνει πέντε συνολικά αγώνες και θα κάνει πρεμιέρα στις 23-24 Μαρτίου.

Στις 7 Απριλίου είναι προγραμματισμένος και ο πρώτος από τους τρείς αγώνες επιτάχυνσης Dragster.

Τέλος το πρωτάθλημα Αναβάσεων που περιλαμβάνει 5 συνολικά αγώνες θα ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου με τον ΟΦΑ να διοργανώνει τον εναρκτήριο αγώνα.

Από το αγωνιστικό ημερολόγιο απουσιάζουν ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων  Time Attack.

Καθώς έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα με την ασφάλεια των αγώνων που για το θέμα αυτό θα αναφερθούμε εκτενέστερα σε επόμενη μας αναφορά όταν θα τύχουμε και της πλήρης ενημέρωσης από την Ομοσπονδία θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους διαγωνιζομένους ένα ασφαλές πρωτάθλημα και καλές επιτυχίες.

Προς τους ανθρώπους των Σωματείων ΟΦΑ Λευκωσίας,  Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λεμεσού, Πάφου καθώς και στα σωματεία Αναβάσεων, 4Χ4, Dragster και Drifting ευχόμαστε καλή επιτυχία στις διοργανώσεις τους.

Τέλος ευχόμαστε στην Ομοσπονδία να έχουμε όλοι μαζί μια πετυχημένη αγωνιστική χρονιά.

Αναλυτικά το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2019

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -