Aναβιώνει την αυθεντική διαδρομή του ράλι Ντακάρ το Africa Eco Race

- Advertisement -

Στις σελίδες της ιστορίας έχει περάσει το φετινό Africa Eco Race 2019, ο αγώνας που αναβιώνει την αυθεντική διαδρομή του ράλι Ντακάρ και διεξήχθη για 11η χρονιά.

Ανθρωποι και μηχανές, οδηγοί, αναβάτες σε αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά από τις 30 Δεκεμβρίουτου 2018 μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου κινήθηκαν στις αφιλόξενες ερήμους της Αφρικής για πολλές μέρες σε μια δοκιμασία σωματικής και ψυχικής δύναμης.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το Μονακό και μετά από σχεδών 6.000 χιλιόμετρα  στο Μαρόκο την Μαυριτανία και την Σενεγάλη τερμάτισαν στις 13 Ιανουαρίου στις ακτές του Lac Rose στη Σενεγάλη.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι νικητές στα αυτοκίνητα ήταν φέτος οι Γάλλοι Jean-Pierre Strugo και Francois Borsotto. Στις μοτοσυκλέτες επικράτησε ο Ιταλός αναβάτης Alessandro Botturi με Yamaha. Τέλος στα φορτηγά νικητές βγήκαν οι Πορτογάλοι Elisabete Jacinto, Jose Marques, Marco Cochinho.

Η κατηγορία των αυτοκινήτων όπως εξελίχθηκε ο αγώνας αποδείχθηκε γαλλική υπόθεση καθώς και στα άλλα δυό σκαλία του βάθρου βρέθηκαν οδηγοί από την Γαλλία. Στην 2η θέση οι David Gerard και Pascal Delacour και στην 3η οι Jean-Noel Julien και Rabha.

Στη δεύτερη θέση στην κατηγορία μοτοσικλετών τερμάτισε ο Νορβηγός Pal Anders Ullevalseter  και το βάθρο στην κατηγορία συμπλήρωσε ο Ιταλός Simone Agazzi.

Στα φορτηγά  οι Βέλγοι Noel Essers, Marc Lauwers και Johan Cooninx ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη δεύτερη θέση με τους Ολλανδούς Johan Elfrink κι Dirk Schuttel να τερματίζουν στην 3η θέση.

Όλα τα μάτια σταμμένα στον επόμενο αγώνα

Όπως προαναφέραμε και στην αρχή το AFRICA ECO RACE  2019 έχει περάσει στις σελίδες της ιστορίας και μετά την αναμφισβήτητη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα της ενδέκατης έκδοσης, οργανωτικής, αθλητικής και ασφάλειας, η ομάδα οργάνωσης, οι περισσότεροι ανταγωνιστές και όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κοιτάζουν προς τον επόμενο αγώνα το 2020.

Ο Jean-Louis Schlesser και η ομάδα του κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που έγινε στα Bivouacs στην παρουσία διαφόρων διοικητικών και αθλητικών αρχών των τριών χωρών του Μαρόκου, της Μαυριτανίας και της Σενεγάλης ανακοίνωσαν ότι η 12η έκδοση του AFRICA ECO RACE θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 19 Ιανουαρίου 2020. Της δημοσιογραφικής διάσκεωης προηγήθηκε συνάντηση με τους πιόπάνω φορείς προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορά την επόμενη διοργάνωση.

Ως συνήθως, ο αγώνας θα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής : η εκκίνηση θα δοθεί στην  Κυριακή 5η του Γενάρη το 2020, και το καραβάνι όσον θα λάβουν μέρος σε ένα αγώνα μέσα από το Μαρόκο, τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη μετά από 15 μέρες θα φτάσουν στον τερματισμό στη διάσημη παραλία ” Lac Rose “ .

Ορισμένες καινοτομίες για τον αγώνα του 2020 θα ανακοινωθούν στην πορεία, ειδικά στη Μαυριτανία, όπου η κατασκευή νέων δρόμων με άσφαλτο για τη βοήθεια θα πρέπει να προσφέρει νέους ορίζοντες για τους ανταγωνιστές.

Οι δηλώσεις συμμετοχών θα ανοίξουν στις 15 Απριλίου του 2019 για τους ενδιαφερόμενους να λάβουν μέρος.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -