Αναβλήθηκαν οι δοκιμές των ελαστικών 2021 της Formula 1

- Advertisement -

Η Pirelli θέλει περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσει τα ελαστικά της νέας χρονιάς που θα δοκιμαστούν στα  FP2 αργότερα αυτό το χρόνο.

Προς το παρόν, η Pirelli αναμένεται να διατηρήσει τα τρέχοντα ελαστικά για μια τρίτη σεζόν, αλλά η ιταλική εταιρεία θέλει να τα βελτιώσει εάν μπορεί να το κάνει, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση της αύξησης των επιπέδων downforce.

Χωρίς την ευκαιρία για αποκλειστικές δοκιμές ελαστικών εκτός των αγώνων, μετά που έχουν αλλάξει οι κανονισμοί FIA Sporting 2020 για να επιτρέψουν το πρωτότυπο ελαστικό να τρέχει στα πρώτα 30 λεπτά των FP2 της Παρασκευής.

Υποχρεώνοντας μάλιστα όλους τους οδηγούς να συμμετέχουν σε αυτές είχαν καθοριστεί τέτοιες δοκιμές για το σαββατοκύριακο της 70ης επετείου GP και του Ισπανικού GP.

Ωστόσο, το τρέξιμο του Silverstone ακυρώθηκε μετά τις αποτυχίες των ελαστικών στο βρετανικό GP προκειμένου να δώσει στις ομάδες περισσότερο χρόνο πίστας με τα ελαστικά τους, τα οποία έπρεπε να τρέξουν με υψηλότερες ελάχιστες πιέσεις.

Η δοκιμές της Βαρκελώνης ενώ αρχικά ήταν έτοιμες να γίνουν την τελευταία στιγμή εγκαταλείφθηκε αυτή η προσπάθεια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Motorsport.com μίλησε το αφεντικό της Pirelli F1, Mario Isola, που ανέφερε ότι οι επιπλέον ευρωπαϊκοί αγώνες που έχουν προγραμματιστεί τον Οκτώβριο για το αγωνιστικό ημερολόγιο της F1 2020 έχουν διευκολύνει τα υλικοτεχνικά ζητήματα, δίνοντας στην εταιρεία την ευκαιρία να αφιερώσει χρόνο και να πραγματοποιήσει περαιτέρω εργασίες πριν δεσμευτεί να παρακολουθήσει τις δοκιμές.

«Το σχέδιο ήταν στην αρχή να έχουμε κάποιες δοκιμές σε πρωτότυπα ελαστικά στο Silverstone 2 και στη Βαρκελώνη, αλλά αποφασίσαμε να το αναβάλουμε για δύο λόγους», είπε.

«Πρώτον, έτσι μπορούμε να αξιολογήσουμε ένα περαιτέρω βήμα με τα νέα πρωτότυπα και δεύτερον, αυτό ήταν δυνατό επειδή έχουμε μια εκτεταμένη ευρωπαϊκή σεζόν, οπότε είναι επίσης δυνατό να εξετάσουμε άλλους αγώνες μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου για να δοκιμάσουμε τα πρωτότυπα. Αυτό είναι το σχέδιο από την πλευρά μας.”

Το μειονέκτημα είναι ότι η δοκιμή είναι έτοιμη να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε κομμάτια με τα οποία η Pirelli έχει περιορισμένη εξοικείωση, συγκεκριμένα το Nurburgring, Portimao και Imola. Ωστόσο, ο Isola λέει ότι μπορεί να ξεπεραστεί αυτό.

“Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη με το τμήμα Ε & Α μας ποιές είναι οι πίστες  που είναι πιο αντιπροσωπευτικές”, δήλωσε ο Isola όταν ρωτήθηκε από το Motorsport.com.

«Δεν ανησυχώ πολύ για το γεγονός ότι πηγαίνουμε σε νέα κομμάτια, γιατί σε κάθε περίπτωση, έχουμε ένα βασικό, αυτό είναι το κανονικό ελαστικό που χρησιμοποιούν για το Σαββατοκύριακο.

«Ακόμα κι αν δεν έχουμε δεδομένα πριν προχωρήσουμε σε αυτά τα κομμάτια, σίγουρα θα συλλέξουμε δεδομένα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μπορούμε να κάνουμε μια σύγκριση με τα πρωτότυπα.

«Έχετε δίκιο να πείτε ότι η μετάβαση σε κομμάτια που μοιάζουν με τη Βαρκελώνη, που γνωρίζουμε πολύ καλά, έχουμε πολλά δεδομένα, είναι καλύτερα. Αλλά για μένα είναι καλύτερο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να ξανασκεφτούμε τα πρωτότυπα και να κάνουμε κάτι που είναι ένα ελαφρώς μεγαλύτερο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -