Αναβλήθηκε το Ράλι τον Αζορών λόγο αδυναμίας των οργανωτών

- Advertisement -

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι ο επόμενος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, το 55ο Ράλι των Αζορών που ήταν προγραμματισμένο για 19-20 Σεπτεμβρίου  αναβάλλεται.

Ο διοργανωτής του αγώνα Grupo Desportivo Comercial ανακοίνωσε ότι ο αγώνας του ράλι των Αζορών για το 2020, το 55ο Αζόρες Ράλι, έχει αναβληθεί για το 2021. Η δύσκολη απόφαση για την αναβολή του αγώνα οφείλεται στην έλλειψη ανθρώπινων και υλικών πόρων για να διασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των ενδιαφερομένων σε αυτό που είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση προώθησης στην περιοχή, καθώς και τη δημόσια υγεία των Αζορών, την οποία ισχυριζόμαστε από την πρώτη ώρα ότι είναι κάτι που θα φροντίζαμε χωρίς καμία παραχώρηση.

Η Grupo Desportivo Comercial και η Eurosport Events, υποστηρικτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, εργάζονται ήδη για να συμπεριλάβουν το Αζόρες Ράλι στο αθλητικό ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ FIA, το FIA ERC, του 2021, σύμφωνα με τη συμφωνία ότι διασφαλίζει το ράλι μέχρι το 2022 σε αυτόν τον περίφημο διεθνή πρωτάθλημα.

Η Grupo Desportivo Comercial λυπάται βαθιά για την αναβολή του αγώνα, μοιραζόμενη την απογοήτευση των μελών της και των οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ιδίως, και των Αζορών γενικά, βέβαιοι ότι θα κατανοήσουν την απόφαση που έχει ληφθεί τώρα.

Η Eurosport Events επικεντρώνεται τώρα στην ολοκλήρωση συζητήσεων με τον διοργανωτή του Rally Fafe Montelongo και του Πορτογαλικού ASN, FPAK, με την ελπίδα να επιτευχθεί συμφωνία για τον αγώνα αυτό να ενταχθεί στο ημερολόγιο του FIA ERC 2020.

Οι συζητήσεις μεταξύ της Eurosport και του διοργανωτή του Rally Fafe Montelongo έχουν ήδη ξεκινήσει για την πιθανή ένταξη του αγώνα στο ημερολόγιο του 2020 ως επιπρόσθετος γύρος και όχι ως αντικατάσταση για το ράλι των Αζορών.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -