Ανησυχει για την αξιοπιστία του X-raid ο Sainz

- Advertisement -

Λίγες μόνο ώρες πριν από την επίσημη εκκίνηση του φετινού μαραθώνιου Rally Dakar ο περσινός νικητής του αγώνα Carlos Sainz Sr σε δηλώσεις που έκανε στο autosport εξέφρασε τις ανησυχίες του σε σχέση με την αξιοπιστία του αγωνιστικού της  Mini X-raid με το σημερινό buggy.

Ο Ισπανός ως γνωστό κέρδισε την περσινή διοργάνωση με την Peugeot αλλά η απόσυρση του γάλλου κατασκευαστή από τους αγώνες cross-country τον ανάγκασε να βρεί άλλη ομάδα στο να υπερασπίσει τον τίτλο του.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Ράλι επέλεξε να λάβει μέρος με την ομάδα της Mini X-raid που για μια τετραετία 2012 – 2015 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα καθώς κέρδιζε με τα τετρακίνητα Mini. Το buggy με το οποίο η ομ΄λαδα έλαβε μέρος το 2018 αναπτύχθηκε πολύ βιαστικά και ήταν έτοιμο για τον αγώνας μόλις την τελευταία στιγμή και έτσι δεν του δόθηκε η δυνατότητα να δούν την αξιοπιστία του σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Η έλλειψη εμπειρίας Dakar Rally από την ομάδα της Mini X-raid με το buggy αφήνει λοιπών ανησυχίες αξιοπιστίας πριν από τον αγώνα για τον ισπανό οδηγό.

Ο Sainz, δήλωσε ότι η ανάπτυξη του X-raid ήταν “τεράστια” από τότε που τον δοκίμασε τον περασμένο Ιούνιο, αλλά παραδέχτηκε ότι η ομάδα Mini έχει πολύ λιγότερη εμπειρία από τον αγώνα από την Toyota για το 2019.

“Θα έλεγα ότι έχουμε κάθε ευκαιρία”, δήλωσε ο Sainz, ο οποίος δοκίμασε επίσης το Hilux της Toyota πριν από την ένταξή του στην ομάδα της X-raid.

“Ο συνοδηγός μου Lucas Cruz και εγώ είμαστε ευχαριστημένοι από τη στιγμή που ενώσαμε τις δυνάμεις μας και μπήκαμε σε αυτό το νέο project για να αγωνιστούμε με το Mini buggy.

“Από την πρώτη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στο Μαρόκο τον Ιούνιο του 18 μέχρι σήμερα, η εξέλιξη του αυτοκινήτου ήταν τεράστια, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι είναι ένα αυτοκίνητο που είναι πολύ καινούριο στους αγώνες, καθώς έκανε το ντεμπούτο του στο Dakar του 2018.

“Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει χρόνια ανάπτυξης όπως η Toyota ή το Mini τετρακίνησης.

“Αυτό, είτε σας αρέσει είτε όχι, είναι ένα από τα πράγματα που με ανησυχούν η αξιοπιστία. Όχι λόγω έλλειψης εργασίας, αλλά λόγω έλλειψης εμπειρίας για το ίδιο το αυτοκίνητο σε ανταγωνισμό”.

Ο ισπανός πρόσθεσε ότι αν και ο φετινός αγώνας θα είναι μικρότερο καθώς θα περιοριστεί αποκλειστικά στο Περού και θα έχει πέντε ημέρες λιγότερο ανταγωνισμό το 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, περιμένει ότι θα είναι τόσο σκληρό όσο και οι προηγούμενες διοργανώσεις. “Περιμένω ένα έντονο, περίπλοκο Ντακάρ”, πρόσθεσε ο Σάιντς.

“Ακόμη και αν είναι μικρότερη η απόσταση, το ποσοστό των αμμόλοφων είναι πολύ κοντά στο 100%, οπότε μια ειδική 300 χιλιομέτρων θα μας πάρει περίπου πέντε ώρες, με παγίδα κάθε λεπτό και τεράστιο άγχος σε κάθε στάδιο. Το άγχος φέτος θα είναι υψηλότερο και το ποσό των ατυχημάτων θα είναι επίσης”.

“Κάθε μέρα, κάθε χιλιόμετρο δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Μέχρι το τελικό χιλιόμετρο και μέχρι να φτάσουμε στο τέλος, δεν θα είμαστε σε θέση να χαλαρώσουμε. Εστω και αν έχουμε 20 λεπτά πλεονέκτημα την τελευταία ημέρα και υπάρχουν μικροί αμμόλοφοι, δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε”

“Πιθανόν να υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Πέρυσι είδαμε πόσο σκληρό ήταν το Περού τις πρώτες πέντε ημέρες, όταν μόνο δύο οδηγοί έμειναν στη διαμάχη για τη νίκη.”

O Sainz τρέχει με την ομάδα της X-raid στην οποία βρίσκονται οι Cyril Despres και Stephane Peterhansel, οι οποίοι ήταν επίσης μέλη της ομάδας του Dakar με την Peugeot και το Nani Roma.

ΠΗΓΗ: Autosport

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -