Ανησυχούν για τα ελαστικά στο Βέλγιο Ogier και Evans

- Advertisement -

Το δίδυμο των οδηγών της Toyota Gazoo Racing οι Sebastien Ogier και Elfyn Evans λίγο πριν ξεκινήσει ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι στο Βέλγιο δήλωσαν στο Autosport.com ότι αναμένουν υψηλό κίνδυνο να έχουν παρακεντήσεις ελαστικών στον ασφάλτινο αγώνα του Βελγίου.

Την φοβία αυτή την στηρίζουν στο γεγονός ότι είναι αρκετά τα πληρώματα που επιχειρούν στο άγνωστο στο Rally Ypres που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο θεσμό του wrc.

To Ypres είναι γνωστό για τους γρήγορους και στενούς ασφάλτινους δρόμους  που διαθέτουν αρκετές επιφανειακές αλλαγές με πολλές διασταρώσεις που παρέχουν πολλές ευκαιρίες για να μειώσεις ρυθμό.

Οι συνθήκες αυτές σε συνδιασμό με το νέο ελαστικό Pirelli το οποίο έδειξε τα «δόντια» του με πολλά κλαταρίσματα τον Απρίλιο στη Κροατία «πονοκεφαλιάζουν» τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος οδηγών.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα για να ανακαλύψουμε. Είναι πολύ συγκεκριμένοι δρόμοι και πολύ στενοί τις περισσότερες φορές και θα έχουμε πολλές αλλαγές πρόσφυσης και μείωση της ταχύτητας» δήλωσε ο Sebastien Ogier. Για να συμπληρώσει : «Είναι μια μεγάλη πρόκληση και για τα ελαστικά και καθώς αυτά είναι αδύναμα στην άσφαλτο και ο κίνδυνος διάτρησης είναι αρκετά ψηλός ανυσυχούμε και ελπίζω ‘ότι αυτό δεν θα αποφασίσει και το αποτέλεσμα. Ωστόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί αυτό και ελπίζουμε να μην μας συμβεί»

Σε αυτό το πνεύμα μίλησε και ο Elfyn Evans «Νομίζω ότι είναι δύσκολο από την πρώτη μας φορά στο Βέλγιο να διαλέξουμε τα κομμάτια που θα μας δώσουν καλό κράτημα και περίεργο κράτημα. Θα έχουμε δυό περάσματα και ελπίζουμε τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.  Η μεγαλύτερη μας πρόκληση είναι το άγνωστο και ο κίνδυνος διάτρησης ελαστικού καθόλη τη διάρκεια του ράλι»

Ο 53 φορές νικητής σε αγώνες WRC Sebastien Ogier ανάφερε επίσης ότι είχε διαβουλεύσεις και συμβουλεύτηκε την εμπειρία του Stephane Lefebvre που έλαβε μέρος πέντε φορές στον συγκεκριμένο βελγικό αγώνα.

ΠΗΓΗ: Autosport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -