Ανοίγει περισσότερο την διαφορά ο Nil Solans

- Advertisement -

O Nil Solans εκμεταλεύτηκε τις τρελές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος ERC FIA στην Πορτογαλία σήμερα το πρωί και έκτισε ένα γερό προβάδισμα.

Η αδυσώπητη βροχή, η πυκνή ομίχλη και οι λαπσωμένη δρόμοι δεν στάθηκαν εμπόδιο στον ισπανό οδηγό που ανοίγει το δρόμο στους αντιπάλους του καθώς ξεκινά πρώτος τις διαδρομές αντιθέτως του έχουν δώσει πλεονέκτημα καθώς ένας μετά τον άλλο οι αντιπάλοι του λυγίζουν και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ένας ένας βγαίνει εκτός μάχης.

Ξεκίνησε φουριόζος την μέρα κέρδισε την  εναρκτήρια ειδική της Boticas με 15 δευτερόλεπτα διαφορά και πήρε το προβάδισμα από τον Erik Cais. O Georg Linnamae έκλεψε πίσω 4 δέκατα στην SS3. Μετά την ακύρωση της επόμενης ειδικής για λόγους ασφαλείας ο Solans πρόσθεσε άλλα 6 λεπτά και τρία δέκατα στους αντιπάλους του ανοίγοντας ακόμη περισσότερο την διαφορά που είναι πλέων στο +28,8 από τον δεύτερο Linnamae. O Araujo ακολουθεί στην Τρίτη θέση με διαφορά +34,6 από την κορυφή.

Με τρείς ειδικές διαδρομές να απομένουν για την ολοκλήρωση της σημερινής μέρας ο Ισπανός όχι μόνο μπορεί να διαχειριστεί το προβάδισμα αλλά και να το μεγαλώσει.

Από νωρίς τέθηκαν εκτός μάχης ο Εσθονός Ken Torn με διαροή νερού στο ραδιατερ  και ο Τσέχος Erik Cais μετά απο διπλή παρακέντιση ελαστικού με παρόμοιο αυτοκίνητο Ford Fiesta. Ατυχος στάθηκε στην ε.δ.5 ο Pep Basas όταν το Skoda Fabia του ξέμεινε από καύσιμα.

Ο Efren Llarena είναι πολύ κάτω στην γενική κατάταξη, πάνω από 5 λεπτά από τους πρωτοπόρους, μετά από ζημιά στο ραδιατερ στην εναρκτήρια ειδική που κατάφερε να επιδιορθώση ενώ προβλήματα στο πρώτο πέρασμα από τις επαναλαμβανόμενες ειδικές αντιμετωπίζει ο Ricardo Teodosio με σπασμένο το πίσω driveshaft στο Hyundai του.

Στην τέταρτη θέση με διαφορά +59,4 από τον Araujo είναι ο Simone Tempestini ακολουθούν για τις πρώτες θέσεις της εξάδας ο Pardo και ο Ιταλός Battistolli.

Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και περισσότερα νέα από αυτό σε λίγο.

ΠΗΓΗ: ERC FIA

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -