Ανοίγει την διαφορά ο Tanak αντεπίθεση από τον Ogier

- Advertisement -

Ηταν η σειρά του πρωτοπόρου της βαθμολογίας οδηγών Sebastien Ogier να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στην SS5 του Ράλι Εσθονίας που σηματοδοτεί τον 600 αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι από το 1973 που έγινε για πρώτη φορά.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγεί ένα Toyota Yaris και με τον ταχύτερο χρόνο στην διαδρομή εξακολουθεί να είναι στην 4η θέση γενικής καταφέρνοντας να μειώσει την διαφορά του από τον τρίτο Thiery Neuville. Η Hyundai Motorsport εξακολουθεί να ελέγχει και τις τρείς πρώτες θέσεις του βάθρου με πρωτοστάτει το τοπικό Ott Tanak που ακολουθείται από τον Breen ανοίγοντας την διαφορά στα +6.4 δευτερόλεπτα.

Στην Πέμπτη θέση βρίσκεται ο Evans με τον Ιάπωνα οδηγό Takamoto Katsuta να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση και να βρισκεται στην 6η θέση γενικής με μερικούς πιο έμπειρους οδηγούς να τον ακολουθούν.

Ένα πολύ ενδιαφέρων στοιχείο που προκύπτει από τον αγώνα στην Εσθονία είναι η ποικιλομορφία που έχουμε στην κορυφή καθώς οι πρώτοι επτά είναι από διαφορετικές εθνικότητες.

Μετά από πέντε ειδικές διαδρομές στην WRC 3 που είναι για οδηγούς ιδιωτικών ομάδων επικεφαλής βρίσκεται ο Oliver Solberg ακολουθούμενος από τον Εσθονό Kaur ενώ ο Πολωνός Kajetanowicz βρίσκεται τρίτος.

Συναρπαστικές είναι οι μάχες και στην WRC 2 με νέο ηγέτη τον Γάλλο Fourmaux με το Ford Fiesta MkII με δεύτερο στην κατηγορία τον Νορβηγό Mads Ostberg  με το Citroen C3.

Απομένει μια ακόμη ειδική διαδρομή για να ολοκληρωθεί το πρωινό σκέλος και θα ακολουθήσει σέρβις και ξεκούραση πριν από την επανάληψει των πέντε ειδικών διαδρομών.

Περισσότερα νέα από τον αγώνα θα ακολουθήσουν αργότερα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -