Αντεπίθεση από τον Neuville που μειώνει την διαφορά

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε το σημερινό πρωινό σκέλος του Ράλι Τουρκίας που περιλάμβανε τρείς ειδικές διαδρομές και τα συμμετέχοντα πληρώματα στον αγώνα επέστρεψαν στο χώρο του σέρβις για να εκτελέσουν τις απαραίτητες εργασίες στα αυτοκίνητα τους προτού συνεχίσουν την μέρα.

Ο Sebastien Ogier εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα με το Toyota Yaris του, αλλά δέχεται αυξανόμενη πίεση από τον οδηγό της Hyundai Thiery Neuville. Ο βέλγος σημείωσε ακόμη ένα ταχύτερο χρόνο στην ειδική του Kizlan και μείωσε την διαφορά από τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στα μόλις 1,6 δευτερόλεπα.

“Αγωνιζόμαστε φυσικά για το προβάδισμα, αλλά είχα ένα καλύτερο συναίσθημα κατά τη διάρκεια των ειδικών και περίμενα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Προφανώς οι άλλοι να πηγαίνουν γρήγορα, αλλά δυσκολεύτηκα με το χειρισμό, ειδικά στα σκληρά γεμάτες πέτρες κομμάτια. Ας ελπίσουμε ότι στο δεύτερο πέρασμα θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε την ταχύτητα μας” δηλωσε ο Neuville.

«Νομίζω ότι ήταν ένα καλό σκέλος για εμάς. Τα κενά είναι μικρά, οπότε όλα πρέπει να παίξουν. Θα είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα είμαι ευχαριστημένος με το ράλι μου μέχρι στιγμής. Προσπάθησα να σπρώξω, αλλά στο πρώτο πέρασμα δεν είναι πολύ σκληρό. Εάν οδηγείτε καλά στα περάσματα σας, ο κίνδυνος είναι υπό έλεγχο αλλά δεν είναι ποτέ 100%. Ας δούμε σήμερα το απόγευμα, θα είναι πολύ ζεστό και με σκληρά ελαστικά – συνήθως κάτι που δεν είναι κακό για μένα” δηλωσε στο σέρβις ο πρωτοπόρος του αγώνα

“Δεν ήταν κακό το πρωί για εμάς. Βρήκαμε ένα καλό συναίσθημα στο αυτοκίνητο και ο ρυθμός ήταν καλός. Ακόμα λίγο μακριά από τους δύο οδηγούς που είναι μπροστά, θα ήταν ωραίο αν μπορέσουμε να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς σήμερα το απόγευμα” ανάφερε από την πλευρά του ο Evans που είναι τρίτος.

Στα 2.4 δευτερόλεπτα από το σημείο αναφοράς του συμπαίκτη του στην ειδική διαδρομή του Kizlan ήταν ο Loeb.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τον συνοδηγό του Elena τελειώνουν το σκέλος στην τέταρτη θέση στο Hyundai ενώ οι Rovanpera και Sunninen συμπληρώνουν την εξάδα.

“Το ράλι είναι ακόμα μακρύ, οπότε δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Είναι μια πολύ γρήγορη σκηνή και έκανα μερικά μικρά λάθη όπου έτρεξα μακριά και έχασα την πρόσφυση. Είμαστε ακόμα εδώ και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να δούμε τι συμβαίνει σήμερα το απόγευμα ” τόνισε ο Sebastien Loeb στις δικές του δηλώσεις

Ο Γάλλος Loubet που καθάριζε το δύσκολο σκέλος του πρωινού, αλλά όχι χωρίς δράμα! “Είχαμε μια μεγάλη, μεγάλη στιγμή σε ένα γρήγορο τμήμα. Ήταν πολύ δύσκολο να μείνουμε στο δρόμο. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σήμερα το απόγευμα.”

Έχουν φτάσει με τη Hyundai σε μιά πρόωρη έξοδο στη σημερινή εναρκτήρια ειδική ο Εσθονός Ott Tanak περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής και νικητής στον προηγούμενο αγώνα της Εσθονίας.

“Είχαμε κάποιο πρόβλημα με το τιμόνι, αλλά δεν ξέρουμε τι το προκάλεσε ακόμα. Το αυτοκίνητο είναι ακόμα στο δάσος και πρέπει να περιμένουμε μέχρι να επιστρέψει στο service park. Δεν υπήρχε προειδοποίηση, ήταν αρκετά άμεσο. Θα έπρεπε να αποχωρήσουμε μην ανησυχείτε για την επισκευή του αυτοκινήτου για αύριο” ανάφερε σχετικά ο Tanak

 Ερωτηθείς για τις ελπίδες του τίτλου, είπε:
“Δεν είναι θετικό αυτό που μας έχει συμβεί, οπότε δεν υπάρχει τίποτα για να σχολιάσω.”

Περισσότερα νέα από τον αγώνα σε λίγο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -