Αντεπίθεση από τους Ιταλούς σταθερά μπροστα ο Alexey Lukyanuk

- Advertisement -

Φοβάτε ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη αυτό ισχύει σήμερα δεύτερη μέρα του εναρκτήριου αγώνα του ERC στην Ιταλία στο Rally di Roma Capitale που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρωταθλητής 2018 ο Ρώσσος Alexey Lukyanuk όπου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της πρώτης μέρας και κέρδισε και τις έξι ειδικές που έγιναν θέλησε να διατηρήσει το προβάδισμα και ξεκίνησε με ασφαλή οδήγηση χωρίς να αναλαμβάνει καθόλου ρίσκα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δώσει έδαφος στον περσινό νικητή του αγώνα τον Ιταλο Basso που ξεκίνησε φουριόζος την μέρα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις δυό πρώτες ειδικές. Την Τρίτη σημερινή ειδική από τις εννέα που περιλαμβάνει η μέρα κέρδισε ο επίσης Ιταλός Andrea Crugnola που επανήλθε στη δράση μετά το ατύχημα του στα πρώτα χιλιόμετρα της εναρκτήριας χθεσινής ειδικής.

Ετσι μετά από τρείς σήμερα ειδικές εξακολουθεί να είναι στην πρωτοπορία του αγώνα ο Alexey Lukyanuk διατηρώντας προβάδισμα +29.3 από τον δεύτερο Basso. Στην Τρίτη θέση γενικής και πρωτοπόρος στην κατηγορία ERC 1 Junior o Oliver Solberg  με τον Ιρλανδό Craig Breen να ακολουθεί στην τέταρτη θέση ενώ ο πρωταθλητή Ρουμανίας Simon Tempestini είναι στην Πέμπτη θέση.

Σταθερά στην έβδομη θέση παραμένει ο Ισπανός Efren Llarena ακολουθούμενος από τον C. Munster. Ο Τσέχος οδηγός Filip Mares μετά τα προβλήματα και τις ατυχίες που είχε κατά την χθεσινή μέρα που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει αρκετό χρόνο βελτιώνεται σιγά σιγά και έχει ανεβεί στην 8η θέση γενικής υποβαθμίζοντας τον Emil Lindholm στην ένατη ενώ πλασαρισμένος στην πρώτη δεκάδα είναι ο Rudy Michelini.

Ο Τσέχος περσινός πρωταθλητής στο ERC1 Junior, Filip Marres σύμφωνα με την κατάταξη που είχε με την χθεσινή μέρα ξεκινά πρώτος το πέρασμα από τις ειδικές ανοίγοντας το δρόμο για τα άλλα πληρώματα κάτι που δεν το χαροποιεί ιδιαίτερα.

Από τον πρώτο οδηγό μέχρι και τον δέκατο η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από 2 λεπτά που για ασφάλτινο αγώνα μπορεί να θεωρείται μεγάλη όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και θα έχουμε ακόμη πολλές μάχες μέχρι την τελική επικράτηση.

Ο Tom Ken εξακολουθεί να έχει την πρωτοπορία στην κατηγορία των αυτοκινήτων Rally4 με το νέο Ford Fiesta Rally4  με τον Pedro Antune στο Peugeot 208 Rally4 να τον ακολουθεί με την διαφορά τους να είναι μόλις +4.3. Στην Τρίτη θέση της κατηγορίας είναι ο Ιταλός Mazzocchi με Ford Fiesta Rally4.

38 MELEGARI Zelindo (ITA), BONATO Corrado (ITA), Team Zelindo Melegari, Subaru Impreza Sti , action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Frédéric Le Floc’h / DPPI

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής ERC 2 παραμένει στην πρωτοπορία ο Ιταλός Melegari με το Subaru Impreza STi με δεύτερο τον συμπατριώτη του Mabellini που είναι και ο ηγέτης στην κατηγορία του Abarth RGT με το Fiat 124 Abarth.

36 MABELLINI Andrea (ITA), MOMETTI Roberto (ITA), Team Napoca Rally Academy, Abarth 124 Rally , action during the 2020 Rally di Roma Capitale, 1st round of the 2020 FIA European Rally Championship, from July 24 to 26, 2020 in Rome, Italy – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Να τονίσουμε ότι ο Dariuz  Poloski που ήταν στην πρωτοπορία του Abarth Cup χθές και αποχώρησε επανήλθε σήμερα και πάλι στην αγωνιστική δράση όμως αντιμετώπισε και πάλι τεχνικά προβλήματα στην SS9.

Περισσότερα από την εξέλιξη του αγώνα σε λίγο.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -