Αντιδρούν τα συνδικάτα της Τσεχίας για μεταφορά παραγωγής του Superb στη Γερμανία

- Advertisement -

Ως γνωστό η Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία της Skoda αποτελεί μέλος του Volkswagen Group και για πολλούς θεωρείται ότι είναι μια μάρκα χαμηλού κόστους. Ελα όμως που αυτό δεν ευσταθεί καθώς η Skoda παραδοσιακά κατασκεύαζε ποιοτηκά και αξιόπιστα μντέλα και αυτό συνεχίζει να πράττει και τώρα και διαφαίνεται καθαρά και από τα αποτελέσματα των πωλήσεων στην παγκόσμια αγορά.

Αυτό αντί να χαροποιεί τον όμιλο ενοχλεί την VW γι’αυτό και η γερμανική εταιρία εξετάζει τρόπος να τα κάνει λιγότερο ανταγωνιστικά με τα δικά της μοντέλα.

Ενοχλημένη η VW από την ποιότητα των μοντέλων της Skoda σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuter προσπαθεί με διάφορους τρόπους να βρεί λύση. Ένας από αυτούς τους λόγους είναι η μεταφορά μέρους της παραγωγής τους από την Τσεχία στην Γερμανία, έτσι ώστε να αυξηθούν οι τιμές τους, λόγω του μεγαλύτερου κόστους παραγωγής.

Η VW σκέφτεται να μεταφέρει μέρος της παραγωγής του πολυτελούς μοντέλου Superb στο εργοστάσιο του Emden στη Γερμανία, στο ίδιο που κατασκευάζει το Passat. Ωστόσο τα συνδικάτα της Τσέχικης αυτοκινητοβιομηχανίας αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ιδέα μεταφοράς της παραγωγής της τσέχικης ναυαρχίδας εκτός Τσεχίας.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής των συνδικάτων, Jaroslav Povsik, δήλωσε πως έχουν δεσμευτεί να απορρίψουν κατηγορηματικά κάθε προοπτική μεταφοράς της παραγωγής οποιοδήποτε μοντέλου της Skoda σε εργοστάσια του VW Group εκτός Τσεχίας. Όπως τόνισε ο Povsik, το Superb είναι μέρος του DNA της μάρκας και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί προκειμένου να κρατήσει την παραγωγή του μοντέλου επί τσεχικού εδάφους, επειδή όπως τόνισε, η επιλογή αυτή δημιουργεί κέρδη για την εταιρία, κέρδη που θα χαθούν εάν η παραγωγή του γίνει στη Γερμανία.

Επί του παρόντος το Skoda Superb κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Kvasiny της Τσεχίας, μαζί με τα Kodiaq, Karoq και Seat Ateca. Το εργοστάσιο λειτουργεί σε τρεις βάρδιες καθημερινά, συμπεριλαμβανομένων των Σαββάτων. Η Skoda έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής του Karog στο εργοστάσιο της VW στο Osnabrueck της Βορειοδυτικής Γερμανίας, προκειμένου να καλυφτεί η μεγάλη ζήτηση του μοντέλου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -