Απαγοητευμένος ο Moura για την απώλεια της νίκης στις Αζόρες

- Advertisement -

«Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό το πλεονέκτημα μου από τον Llarena» δήλωσε και δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει τους στόχους του για το μέλλον

Η απώλεια της νίκης από τον Ricardo Moura στην τελευταία ειδική διαδρομή μετά από μιά εντυπωσιακή εμφάνιση και ενώ βρισκόταν στην πρωτοπορία από την αρχή του Ράλι Αζορών, δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ERC FIA τον αφήνει σοκαρισμένο αλλά και στεναχωρημένο.

Ο τοπικός ήρωας του αγώνα Moura, και 10 φορές πρωταθλητής Αζορών είχε οδηγήσει τον αγώνα από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή και εκεί που ένοιωθε ασφαλείς για τη νίκη έχοντας πλεονέκτημα +6,7 δευτερόλεπτα ήρθε η δραματική ανατροπή στην Power Stage των 10,22 χλμ. Ο Ισπανός Efren Llarena  με υπερ προσπάθεια και λαμβάνοντας πολλά ρίσκα πέτασε κάλυψε την διαφορά και βρέθηκε στην κορυφή με τελικό πλεονέκτημα +2,7 δευτερόλεπτα.

Μετά το τέλος του αγώνα κλήθηκε από το ERCFIA.com να απαντήσει σε μιά σειρά από ερωτήσεις πράγμα που έκανε.

Αν ο Ricardo Moura κρατούσε την Πρωτιά στην τελευταία ειδική και εξασφάλιζε τη νίκη θα γιόρταζε την δεύτερη του επιτυχία στον κλασικό αυτό αγώνα και θα είχε αποκλείσει τις κακές αναμνήσεις που είχε στην τελική ειδική διαδρομή και πάλι στην διοργάνωση του 2021, όταν υποχώρησε από τρίτος στην τέταρτη θέση και πάλι πίσω από τον Llarena.

«Απλά δεν ήταν αρκετό το πλεονέκτημα που είχα, αλλά έτσι είναι οι αγώνες ράλι» για να συνεχίσει « Είμαι λίγο λυπημένος, φυσικά δεν μπορώ να το κρύψω αυτό επειδή είμαστε στην πρωτοπορία του αγώνα από την πρώτη ειδική. Κτίσαμε μιά διαφορά και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ρυθμό μας στο τέλος. Είναι εύκολο να βρούμε που χάθηκαν τα δευτερόλεπτα καθόλη την διάρκεια του αγώνα, φυσικά αυτό μπορεί να ισχύει και για τον Efren που ήταν πολύ , πολύ δυνατός και πολύ, πολύ καλός ειδικά στην τελευταία ειδική. Του αξίζει που κέρδισε και τον συγχαίρω για αυτό»

Ο 43 ετών Ricardo είχε να αγωνιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και πάλι στις Αζόρες και παραδέχθηκε ότι η έλλειψη χρόνου οδήγησης ήταν εμπόδιο μπροστά στους τακτικούς συμμετέχοντες στους αγώνες.

«Είμαι απλά ένας οδηγός που τρέχω για το χόμπυ μου και πλησιάζει το τέλος της καριέρας μου» δήλωσε ο Moura που συμπλήρωσε « Εντάξει κάναμε ότι μπορούσαμε, πιέσαμε και χρησιμοποιήσαμε καλά τις γνώσεις μας. Αλλά δεν είχαμε το ρυθμό και την ικανότητα να βελτιωνόμαστε τόσο πολύ στο δεύτερο πέρασμα μέσα από τις ειδικές. Δεν μπορούσα να συμβαδίζω με τον ρυθμό του Efren”

«Φυσικά είναι λίγο λυπηρό να βρίσκομαι στο τέλος έτσι, αλλά πρέπει να είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω όλα αυτά τα πλήθη να μας επευφημούν. Το εκτιμώ πραγματικά αυτό και αντιστέφω την αγάπη που μου στέλλουν. Γιά όλους αυτούς τους ανθρώπους θα ήθελα να είχα δώσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αλλά δεν ήταν δυνατό αν και έβαλα τα δυνατά μου»

Ερωτηθείς αν υπήρξε ένα αποφασιστικό λάθος που γύρισε το αποτέλεσμα υπέρ του Llarena επεσήμανε ότι το Power Stage δεν συμβαδίζει με τον υπόλοιπο αγώνα.

«Είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συνέβη σε όλο τον αγώνα, καθώς απέχαμε δέκατα του δευτερολέπτου ανα χιλιόμετρο, μέχρι και ένα δέκατο» εξήγησε ο Moura «Κάναμε την ειδική Sete Cidades  και ήμασταν ένα δέκατο διαφορά μετά από 20 χιλιόμετρα ή κάτι τέτοιο, αλλά στην τελευταια ειδική αλλαξε εντελώς και δεν γνώριζα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί στα 10 χιλιόμετρα. Ηταν μια μεγάλη βετλίωση από τον Llarena και μιά μεγάλη έκπληξη»

Ο Moura παραδέχθηκε ότι δεν έχει άλλους προγραμματισμένους αγώνες μέσα στο 2022 ούτε πιό θα είναι το μέλλων του στους αγώνες « Το σχέδιο μου ήταν να λάβω μέρος στον αγώνα φέτος και δεν έχω τίποτα προγραμματισμένο από εδώ και πέρα, αλλά δεν ξέρω αν θα σταματήσουε, θα δούμε»

ΠΗΓΗ: ERCFIA.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -