Απάντηση της Prodrive στην κριτική που έκανε ο Daniel Elena

- Advertisement -

O Πρόεδρος της David Richards υπερασπίστηκε την απόφαση να διακοπεί η συνεργασία με τον Sebastien Loeb με τον Elena για μια νέα συνεργασία για το Ράλι Ντακαρ.

Ο David Richards πρόεδρος της Prodrive έδωσε την απάντησή του στα καυστικά σχόλια του Daniel Elena γιατί τον απόρριψαν από το πρόγραμμα Ντακάρ της βρετανικής ομάδας.

Ο χωρισμός του Daniel Elena με τον Sebastien επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα, μια κίνηση που προκάλεσε μια πικρόχολη απάντηση από το Μονεγάσκο συνοδηγό τόσο για την  Prodrive όσο και το αυτοκίνητο BRX Hunter.

Ερωτηθείς γιατί ο Daniel Elena δεν θα ήταν στην ομάδα για να προχωρήσει, ο David Richards είπε στο DirtFish: «Συμβουλευτήκαμε τον Loeb για το όλο θέμα. Προφανώς, μια τέτοια απόφαση δεν είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία, αλλά πρέπει να εξετάσουμε τα πράγματα αντικειμενικά και να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις μερικές φορές.

«Αν κοιτάξετε τα αποτελέσματα του τελευταίου αγώνα στο Ντακάρ και τι συνέβη, νομίζω ότι αυτό το Ντακάρ είναι κάπως μοναδικό τώρα, το όλο θέμα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι το γεγονός ότι ήταν στην Αφρική ή στη Νότια Αμερική είναι αρκετά μοναδικό όσον αφορά την πρόκληση πλοήγησης, χρειάζεται πολλή εμπειρία και πολλή πρακτική.”

Ο Richards παραδέχτηκε ότι ο Elena δεν θα ήταν η μόνη αλλαγή στην ομάδα, αλλά δεν θα τον τραβούσε περισσότερο σε άλλες αλλαγές.

Πρόσθεσε: «Κάναμε μια πολύ διεξοδική αξιολόγηση της απόδοσής μας στον αγώνα. Έχουν περάσει δύο μήνες και είχαμε πολλές ενημερώσεις και πολλές συζητήσεις, εξετάσαμε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την απόδοση και εξετάσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το μέλλον.

«Τίποτα δεν ήταν εκτός ορίων, όλα ήταν κάτω από το μικροσκόπιο για το πώς προσεγγίζουμε αυτό – αυτό σημαίνει κάθε λεπτομέρεια του οχήματος, την απόδοση του οδηγού και του συνοδηγού, την απόδοση των ατόμων εντός της ομάδας που αλλάζουμε επίσης. Οποιαδήποτε αλλαγή σε έναν οργανισμό είναι δύσκολη και δεν πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία και αυτό έγινε σε πλήρη διαβούλευση με όλους. Γνωρίζαμε πολύ καλά τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Sebastien του Daniel και δεν είναι κάτι που θα είχαμε καν προτείνει αν δεν πιστεύαμε ότι ο Loeb θα δεχόταν τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήγαμε όλοι.”

ΠΗΓΗ: DirtFish

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -