Από το 2021 το Ford Fiesta Rally 3 στο πρωτάθλημα του ERC

- Advertisement -

Όπως δείχνουν τα πράγματα από το  πρωτάθλημα του  2021 θα έχουμε την νέα κατηγορία Rally3, η οποία συνεχίζει να συγκεντρώνει δυναμική με την προσθήκη του Ford Fiesta Rally3 που προετοιμάζεται από την  M-Sport Poland και δοκιμάζεται εντατικά από το καλοκαίρι.

Είναι ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για να παρέχει μια επιλογή  μεταξύ του Rally2 και του Rally4 το οποίο θα διεξάγεται κάτω από την πυραμίδα  της FIA σε όλους τους αγώνες ράλι που διοργανώνει. Τα αυτοκίνητα Rally3 είναι πραγματικά αυτοκίνητα Rally4 με τετρακίνησή τα οποία θα λάβουν μέρος  τόσο  σε εθνικά όσο και σε περιφερειακά ράλι, συμπεριλαμβανομένων και  των γύρων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, που αναμένεται να διαδοθούν από 2021.

Αυτό οφείλεται στο διαχειριστικό κόστος λειτουργίας τους και στην ευκολία προετοιμασίας και συντήρησης σε σύγκριση με το Rally2 και τα παραδοσιακά μηχανήματα του GROUP N.

Ο Jérôme Roussel, Διευθυντής Κατηγορίας, Regional Rally, δήλωσε: «Έχουμε εργαστεί για τους κανονισμούς, αλλά οι κανονισμοί είναι μόνο κείμενο, σχέδια και αριθμοί. Έτσι, όταν βλέπετε ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί και είναι απλό και ευχάριστο στην οδήγηση, είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο σημάδι. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερα αυτοκίνητα Rally3 που θα αναπτυχθούν από περισσότερους κατασκευαστές. “

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -