Αποχωρούν από την Formula E το τέλος του 2021 Audi και BMW

- Advertisement -

Σε ένα μήνα και κάτι και πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου του 2021 κορωνοϊού επιτρέποντος θα ξεκινήσει η νέα χρονιά της Formula E με εναρκτήριο αγώνα το ePrix της Χιλής και η ολοκλήρωση του μετά την οριστικοποίησει και τον υπολοίπων αγώνων αναμένεται να είναι μέσα στο καλοκαιρί του 2021.

Αν και βρισκόμαστε στην έβδομη σεζόν ενώς από τα πιο τεχνολογικά και ενδιαφέροντα πρωταθλήματα της FIA διαφαίνεται ότι και αυτό έχει αρχίσει να επειρεάζεται από τις επιπτώσης της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία και γενικότερα στο Motorsport.

Μετά από επτά επιτυχημένα χρόνια, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανίας της BMW ακολουθώντας και τα βήματα της AUDI που άνοιξε το χορό ανακοίνωσε ότι θα αποχωρίσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Ως συνεργάτης, η αυτοκινητοβιομηχανία της Βαυαρίας, η BMW υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το θεσμό της Formula E  και έπαιξε μάλιστα καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Η BMW έχει κατακτήσει τέσσερις νίκες, τέσσερις pole positions και εννιά βάθρα με την ομάδα BMW i Andretti Motorsport, στους 24 αγώνες που έχει συμμετάσχει. Το BMW Group χρησιμοποιούσε πάντα τη Formula E ως τεχνολογικό εργαστήριο για τα μοντέλα παραγωγής της και την επόμενη χρονιά θα τρέξει με τους Maximilian Gunther και Jake Dennis.

Στην ανακοίνωσή της η BMW τονίζει πως εξάντλησε τις ευκαιρίες μεταφοράς τεχνολογίας από τους αγώνες ταχύτητας στα ηλεκτρικά της μοντέλα παραγωγής, συμπληρώνοντας πως οι ίδιοι μηχανικοί που αναπτύσσουν τα συστήματα μετάδοσης κίνησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής είναι επίσης υπεύθυνοι για τα συστήματα μετάδοσης κίνησης των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η BMW μετατοπίζει την στρατηγική της εστίαση στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας, θέτοντας ως στόχο να πουλήσει 1 εκατ. ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έως τα τέλη του 2021, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει στα 7 εκατ. έως το 2030, με τα 2/3 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Όπως προαναφέραμε η απόφαση της BMW ακολουθεί αυτή της Audi, η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έκανε γνωστό πως θα αποχωρήσει από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μετά το τέλος της σεζόν του 2021.

ΠΗΓΗ: Autobloog.gr

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -