Απολύθηκε από τη Hyundai Motorsport o Michel Nandan

- Advertisement -

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Hyundai στο WRC Michel Nandan λίγο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς απομακρύνθηκε από την κορεατική ομάδα.

Αιτία η απώλεια των τίτλων στην περσινή χρονιά.Τη θέση του παίρνει ο επικεφαλής του πελατειακού αγωνιστικού προγράμματος i20 R5 και του προγράμματος WTCR Andrea Adamo.

Ο Nandan ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Hyundai τον Ιανουάριο του 2013. Εκείνη τη χρονιά ήταν επικεφαλής του προγράμματος εξέλιξης του i20 WRC, με το οποίο η ομάδα μπήκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Στην πορεία το αγωνιστικό άλλαξε γενιά, ακολουθώντας την αλλαγή του i20 παραγωγής. Έχει συνολικά κατακτήσει 10 νίκες και τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο Thierry Neuville διεκδίκησε τον τίτλο των οδηγών τόσο το 2017, όσο και το 2018, ως τον τελευταίο αγώνα. Αλλά τον έχασε και στις δύο περιπτώσεις από τον Ogier.

Αυτές οι οριακές αποτυχίες έφεραν την κρίση και ουσιαστικά κόστισαν στον Nandan τη θέση του. Ενώ η ομάδα είχε επενδύσει πολλά χρήματα στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και στη συμμετοχή με τρεις οδηγούς, έφτασε πολύ κοντά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Μάλιστα φέτος το πρωτάθλημα των κατασκευαστών χάθηκε από την Toyota στη δεύτερη μόλις σεζόν της.

Ο Andrea Adamo θα πρέπει να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε ο Nandan και να ανταποκριθεί στη συσσωρευμένη πλέον πίεση.

Ο Nandan πλήρωσε την απώλεια του τίτλου κατασκευαστών, κάτι που δεν ισχύει για τον Neuville και το δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην απώλεια του τίτλου οδηγών. Ο Βέλγος θα εξακολουθήσει να ηγείται του line-up οδηγών της κορεατικής ομάδας, μαζί με τον φίλο του Andreas Mikkelsen στο δεύτερο i20 WRC και το τρίτο αυτοκίνητο θα μοιράζονται ο Dani Sordo με τον εννιά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Loeb.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -