Απόλυτος κυρίαρχος ο Σίμος Γαλαταριώτης

- Advertisement -

Το τέλος της πρώτης μέρας του Ράλι Φοινικούδων βρίσκει τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου στην πρωτοπορία του αγώνα καθώς ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι με το VW Polo. Επικράτησαν σε όλες τις ειδικές σημειώνοντας των ταχύτερο χρόνο και στις πέντε ειδικές που περιλαμβανε η μέρα δημιουργόντας σημαντικό προβάδισμα 29 σχεδόν δευτερολέπτων από τους Χρίστο Δημοσθένους και Κύπρο Χριστοδούλου με το Skoda Fabia που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το γρήγορο τέμπο των περσινών πρωταθλητών.

Οι Κώστας Ζήνωνος με τον Φάνο Χριστοφή παραμένουν στην θέση που οδηγεί στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα Πέτρος Παντελή και Αντώνης Χρυσοστόμου στο Citroen DS3 βρίσκονται στην 4η θέση γενικής με την διαφορά τους από τον Κώστα Ζήνωνος να είναι στα δεκατέσσερα δευτερόλεπτα.

Ο Παναγιώτης Γιάγκου βρίσκεται στην 5η θέση γενικής , ενώ  στην κατηγορία RC2 είχαμε ανακατατάξεις καθώς στην πρωτοπορία βρίσκονται τα αδέλφια Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το Mitsubishi Lancer Evo 9 και στην έβδομη θέση γενικής  την στιγμή που ο Κυριάκος Κυριάκου με τον Χρίστο Αριστείδου με το Subaru Impreza αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα και υποχώρησαν αρκετά πίσω στην κατηγορία αλλά και στη γενική κατάταξη.

Στην δεύτερη θέση της κατηγορίας αυτή στην οποία έχουμε έντονο ανταγωνισμό βρίσκονται οι Γιώργος Παφίτης με τον Βασίλη Γραμμένο στο Mitsubishi Lancer Evo 9 που είναι και στην ένατη θέση γενικής την στιγμή που την πρώτη δεκαδα γενικής συμπληρώνουν οι Κωστας Μιχαηλίδης με τον Ανδρέα Κωσταντινίδη στο Subaru Impreza.

Σταθερός στην πρωτοπορία της δικίνητης κατηγορίας RC4 παραμένει ο Πανίκο Πολυκάρπου και Περικλή Νικολαίδη με το Peugeot 208 μετά από μια εντυπωσιακή παρουσία  που βρίσκονται με το τέλος της μέρας στην 6η θέση γενικής με τους Χαράλαμπο Τιμοθέου και Παναγιώτη Σιάλο με πανομοιότυπο αυτοκίνητο  να παραμένουν στην δεύτερη θέση της κατηγορίας και στην 8η θέση γενικής.

Ηγέτης στην κατηγορία RCS2 είναι ο Κωσταντίνος Κωσταντίνου με τον Φίλιππο Φιλιππίδη με τον Mitsubishi Lancer Evo 3 την στιγμή που ο Σταύρος Σταύρου με τον Ελπιδωφόρο Ελπιδοφώρου που βρισκόταν στη πρωτοπορία στην κατηγορία αυτή με το Mitsubishi Lancer Evo 7 αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και υποχώρησε αρκετά πίσω στην κατάταξη. Δεύτερος στην κατηγορία αυτή είναι ο Κωσταντίνος Σιόφερος με τον Κύρο Γεωργίου στο τιμόνι ενώς Mitsubishi Lancer Evo 6.

Η μέρα ολοκληρώθηκε με την υπερειδική διαδρομή στην πίστα της Αχνας όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν και άλλες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού πλαγιολίσθησης Drift και Time Attack.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με ακόμη τέσσερις ειδικές διαδρομές δυό επαναλαμβανόμενες τις Smartway Motors στον Κοτσιάτη και την Toptul- CX80 στο Σταυροβούνι. Θα γίνει ενδιάμεσο σερβις στο χωρο του ΓΣΖ και θα επαναληφθεί το σκέλος νωρίς το απόγευμα ενώ η τελετή του τερματισμού θα γίνει στην πλατεία Ευρώπης στο Παραλιακό μέτωπο στις Φοινικούδες όπου θα γίνει και η τελετή της απονομής των επάθλων στις 18:00

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -