Απόλυτος κυρίαρχος στην Κροατία ο Kalle Rovanpera

- Advertisement -

Οι προβλέψεις για βροχή στο Ράλι Κροατίας, 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος επιβεβαιώθηκαν πλήρως και η πρώτη μέρα του αγώνα έγινε σε βρεγμένες ασφάλτινες ειδικές που αποτελούσαν μιά πρόσθετη δυσκολία για τους διαγωνιζομένους.

Αυτός όμως που βγήκε αλώβητος από αυτές τις συνθήκες δεν ήταν άλλος από το νεαρό Kalle Rovanpera, που εκμεταλευόμενος στο έπακρο το καθαρό οδόστρωμα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος  της μέρας (Yaris GR) δημιουργόντας πλεονέκτημα ασφαλείας που ξεπερνά το λεπτό από τον Thierry Neuville (Hyundai i20N) που είναι στην δεύτερη θέση.

Από την εναρκτήρια σημερινή ειδική φάνηκε στο έπακρο ο βαθμός δυσκολίας και είχαμε αρκετά απρόβλεπτα και πολλές εγκαταλείψεις και σε αυτό συνέβαλε η λάσπη που μαζευόταν στους δρόμους από τα προπορευόμενα οχήματα και σε συνδιασμό με την ολισθηρώτητα και την κατά τόπους ομίχλη διαμορφωνόταν ένας εντελώς διαφορετικό σκηνικό σε επίπεδο πρόσφυσης.

Η απόλυτη κυριαρχία του νεαρού φινλανδού αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κέρδισε τις έξι από τις οκτώ σημερινές ειδικές και ο μόνος που έδειξε να τον ακολουθεί από κοντά τουλάχιστο στο πρώτο σκέλος ήταν ο Neuville. Το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε μετά το τέλος της 4ης ειδικής στο δρόμο προς το σέρβις στο Ζάγκρεπ είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει με καθυστέρηση 4 λεπτών και να χρεωθεί με 40 δευτερόλεπτα ποινή.

Από το σημείο αυτό και μετά όσο και αν πίεσε δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Φινλανδού και το τέλος της μέρας τον βρίσκει με διαφορά +1λεπτό και 4 δευτερόλεπτα. Στην χαμηλότερη θέση που οδηγεί στο βάθρο ο έτερος οδηγός της κορεατικής ομάδας Ott Tanak που είναι στο +19,3 πιό πίσω.

Στην 4η θέση γενικής παραμένει ο ιρλανδος Craing Breen (M-Sport Ford Puma) ακολουθούμενος από τον Oliver Solmberg (Hyundai i20 N) και Elfyn Evans (Toyota Yaris GR) που συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Σταθερός στην απόδοση του ο Ιάπωνας Katsuta (Toyota Yaris GR) είναι στην 7η θέση με τον, Greensmith με το M-Sport Ford Puma να είναι πλασαρισμένος στην 8η θέση γενικής

Ο γάλλος Rossel που είναι ο ηγέτης στην κατηγορία WRC 2 με το Citroen C3 και ο Gryazin με το Skoda Fabia που είναι δεύτερος στην κατηγορία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -