Αρχή με αρκετές αλλαγές στη WRC 2

- Advertisement -

Εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς στο WRC είναι το Ράλι Μοντε Κάρλο αυτής της εβδομάδας που σηματοδοτεί την εισαγωγή συναρπαστικών αλλαγών στην κατηγορία υποστήριξης την WRC 2.

Τι είναι το καινούργιο και πως θα λειτουργήσει η WRC 2 μας εξηγεί μέσα από ένα ερωτηματολόγιο το wrc.com.

Ερ .: Πόσο άλλαξε η WRC 2 αυτή τη σεζόν;
Α. Η κατηγορία έχει χωριστεί σε δύο πρωταθλήματα. Την WRC 2 Pro στοχεύει στις συμμετοχές που υποστηρίζονται από τον κατασκευαστή, με τους κατασκευαστές να είναι σε θέση να συμπεριλάβουν σε μία ομάδα έως και δύο πληρώματα ανά αγώνα. Οι παγκόσμιοι τίτλοι θα απονεμηθούν στον κορυφαίο κατασκευαστή και στον κορυφαίο οδηγό. Οι κατασκευαστές πρέπει να λάβουν μέρος τουλάχιστον σε επτά αγώνες από τους 14 που περιλαμβάνει το αγωνιστικό ημερολόγιο, μεταξύ των οποίων και ένα εκτός Ευρώπης. Μπορούν να μετράνε βαθμολογίες από κάθε γύρο, ενώ οι οδηγοί θα υπολογίζουν τα οκτώ καλύτερα αποτελέσματα.

Ερ .: Τι γίνεται με την άλλη κατηγορία; 
Α. Η WRC 2 απευθύνεται σε ανεξάρτητους οδηγούς, όσους αγοράζουν ή νοικιάζουν αυτοκίνητο από έναν κατασκευαστή και εκμεταλλεύονται τη δική τους ομάδα. Τα καλύτερα έξι σκορ θα μετρήσουν για τον τίτλο των οδηγών.

Ερ. Και τα αυτοκίνητα;
Α. Δεν έχουν αλλάξει. Και οι δύο κατηγορίες θα είναι ανοιχτές στα αυτοκίνητα με προδιαγραφές R5 όπως η Ford Fiesta, η Skoda Fabia, η Citroën C3, η Volkswagen Polo και η Hyundai i20.

Ερ .: Ποιοι κατασκευαστές και οδηγοί θα αγωνιστούν στο WRC 2 Pro;
Η M-Sport Ford επιβεβαίωσε τους Gus Greensmith και Lukasz Pieniazek. Η Skoda Motorsport επιβεβαίωσε τους Jan Kopecký και Kalle Rovanperä, ενώ η Citroën Total θα τρέξει με τους Yoann Bonato και Mads Østberg.

Οι Greensmith, Bonato και Rovanperä έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Monte-Carlo. Οι κατασκευαστές μπορούν να ανταλλάξουν οδηγούς σε κάθε αγώνα και η Skoda ήδη σχεδιάσει στο ράλι Σουηδίας να χρησιμοποιήσει τον ειδικό στο χιόνι Eerik Pietarinen.

Ερ .: Ποιοι έχουν εισέλθει στη WRC 2;
Στο Monte-Carlo υπάρχουν επτά συμμετοχές. Οι Ole Christian Veiby και Nicolas Ciamin θα οδηγούν Polo, οι Gregoire Munster και Rhys Yates θα τρέξουν με Fabia, ο Guillaume de Mevius θα τρέξει με ένα C3, ενώ ο Adrien Fourmaux με ένα Fiesta και ο «Pedro» με μια i20.

Δεκαέξι πληρώματα αναμένονται στο δεύτερο αγώνα της χρονιάς το Ράλι Σουηδίας, συμπεριλαμβανομένου του νικητή 2018 Takamoto Katsuta. Πρόσθετες συμμετοχές θα εμφανιστούν στο θεσμό καθώς η σεζόν θα εξελίσσεται και οι οδηγοί θα επιλέξουν τους αγώνες που προτιμούν να ανταγωνιστούν.

Ερ. Με ποια σειρά θα αρχίσουν οι δύο κατηγορίες;
Α. Οι οδηγοί Pro θα ξεκινήσουν πάντα ένα βήμα μπροστά από εκείνους στη WRC 2. Έτσι, ακόμα κι αν ένας οδηγός Pro είναι πίσω από ένα WRC 2 συμμετέχοντα στη συνολική κατάταξη του αγώνα, αυτός ή αυτή θα ξεκινήσει την επόμενη ημέρα πριν από το πλήρωμα WRC 2.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -