Αρχή με Tour of Cyprus

- Advertisement -

Με τη συμμετοχή 17 πληρωμάτων ανοίγει αύριο η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι. Εναρκτήριος αγώνας της χρονιάς το 38th Tour of Cyprus με διοργανωτή τον Όμιλο φίλων Αυτοκινήτου.

Οι συμμετέχοντες στον διήμερο αγώνα θα αντιμετωπίσουν 8 συνολικά ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες).

Η αυριανή πρώτη μέρα του αγώνα που αρχίζει στις 10 το πρωί από το Nicosia Mall στην περιοχή της Ανθούπολης περιλαμβάνει δυό επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές Καπουράς- Σπήλια στις 10:53 και 11:41 και Κούρδαλι – Ασίνου 13:09 και 15.57 με ενδιάμεσο σέρβις στο γήπεδο της Βυζακιάς όπου και θα ολοκληρωθεί η μέρα στις 16:30.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα την Κυριακή ξεκινά από την Βυζακιά και θα περιλαμβάνει δυό επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές Αγιά Μαρίνα – Πλατανιστάσα 10:33 και12:49 και Μιτσερό – Δασικός Σταθμός Παναγιάς 11:11 και 13:27 με ενδιάμεση ανασυγκρότηση στο κοινοτικό γήπεδο Βυζακιάς.

Ο τερματισμός του αγώνα και η τελετή της απονομής των επάθλων θα γίνει στο Nicosia Mall στις 15:30 την Κυριακή.

Με το νούμερο 1 στις πόρτες τους θα ξεκινούν οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου με το VW Polo GTi R5 με απώτερο στόχο τη νίκη και ένα ιδανικό ξεκίνημα για την φετινή χρονιά.

Με το νούμερο 2 θα ξεκινούν οι πρωταθλητές του 2019 Πέτρος Παντελή – Κύπρος Χριστοδούλου με το Citroen DS3 R5 ακολουθούμενοι από τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα – Στέλιο Ηλία με το VW Polo GTi R5 που και αυτοί είναι ικανοί για τη νίκη. Με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5 τρέχει και ο Αντώνης Χειλημήντρης ένα Skoda Fabia που θα έχει για συνοδηγό τον Πάμπο Λαό.

Για την κατηγορία RC2 παρών δηλώνουν οι περσινοί πρωταθλητές Χρίστος Χριστοδούλου με τον Ευάγγελο Ξενοφώντος με το Subaru Impreza STi N15 που θα προσπαθήσουν να πάρουν τη νίκη ώστε να διεκδικήσουν ένα δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Ανταγωνιστές τους θα είναι οι Σταύρος Αντωνίου και Δημήτρης Πιερή με το Mitsubishi Lancer Evo9, οι Σοφής Ρούσος με τον Κωσταντίνου με Mitsubishi Lancer evo X, Παφίτης – Βασιλείου με Mitsubishi Lancer evo 9 και οι Νέστωρος- Καλλή που τρέχουν για πρώτη φορά με το καινούργιο τους αγωνιστικό Mitsubishi Lancer evo X.

Στους άλλους συμμετέχοντες στον αγώνα περιλαμβάνονται οι Πέτρος Πέτρου με τον Γιώργο Αλεξάνδρου με το Mitsubishi Lancer evo 7 που τρέχουν για την RCS2 όπως και οι Γεωργίου- Καζάγκας με Mitsubishi Lancer evo 6.

Για την δικήνητη κατηγορία για τη νίκη θα δώσουν μάχη τρία πληρώματα οι Ζαχαρίας Μανώλη –Ευριπίδου στο Honda Civic, Τζιωρτζής- Αριστοδήμου Ford Fiesta και Τζιωρτζής – Κασσέτας με Suzuki Swift

Ο αγώνα λόγο της συνεχιζόμενης πανδημίας με τον κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν γίνεται κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκκολα και χωρίς την παρουσία θεατών.

Επίσης στις αλλαγές που εφαρμόζοντες για το πρωτάθλημα ράλι είναι η σειρά εκκίνηση στις ειδικές διαδρομές με πρώτο αυτοκίνητο να είναι ο αριθμός 6 θα ακολουθεί το αυτοκίνητο με τον αριθμό 5 κ.ο.κ

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -