Αρχίζει η μάχη του Rally Liepāja, 2ου γύρου του ERC FIA 2020…

- Advertisement -

Προβλήματα με την υδραυλική υποβοήθηση αντιμετώπισε ο Σίμος Γαλαταριώτης

Το Rally Liepāja, δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2020, ξεκινά με σοβαρότητα σήμερα το απόγευμα την αγωνιστική του δράση με την πρώτη από τις 10 θεαματικες χωμάτινες ειδικές διαδρομές υψηλών ταχυτήτων στις 12:20 τοπική ώρα.

Η ειδική διαδρομή Talsi των 24,82 χιλιομέτρων είναι η εναρκτήρια της σημερινής μέρας από τις τέσσερεις ειδικές που αποτελούν το δρομολόγιο για το πρώτο σκέλος, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 88,17 χιλιόμετρα.

Δεύτερη ειδική για σήμερα θα είναι στο Swecom 17.45 χλμ στις 13:20 τοπική ώρα για να ακολουθήσει μετά διακοπή για σέρβις.

Το απόγευμα τα διαγωνιζόμενα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν την διαδρομή SC Crupa 20,36 χλμ στις 15:2ο ενώ η μέρα θα ολοκληρωθεί με την διαδρομή Ramirent των 25.54 χλμ στις 16:20 τοπική ώρα.

Μετά την αγωνιστική δράση γύρω από την περιοχή Talsi, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στην Liepāja το απόγευμα για να προετοιμαστούν για το αποφασιστικό σκέλος της Κυριακής που θα περιλαμβάνει ακόμη έξι ειδικές.

Από τη χθεσινή κατατακτήρια ειδική διαδρομή που ως γνωστό κέρδισε ο δυό φορές νικητής του αγώνα Nikolay Gryazin Hyundai i20R5 έχει διαφανεί το πόσο υψηλές ταχύτητες θα αναπτυχθούν. Κινήθηκε με μέση ωριαία ταχύτητα 125.21 χλμ και δεν ήταν ο μοναδικός καθώς με ταχύτητες πάνω από 125 χλμ κινήθηκαν και ο δεύτερος Miko Marczyk πρωταθλητής Πολωνίας, ο περσινός νικητής του αγώνα Oliver Solberg και ο Φινλανδός Mikko Heikkila και με τις διαφορές τους να μετρούνται σε εκατοστά του δευτερολέπτου προμηνύεται ένας συναρπαστικός αγώνας.

Ως γνωστό στον αγώνα αυτό λαμβάνουν μέρος και οι πρωταθλητές Κύπρου του 2018 Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου με το Volkswagen Polo GTi R5. Το κυπριακό πλήρωμα κατά την διάρκεια των ελεύθερων πρακτικών σημείωνε χρόνους πλησίων της βαθμολογούμενης δεκαπεντάδας αντιμετωπίζοντας και τεχνικό πρόβλημα με το υδραυλικό τιμόνι.

Αν και πριν την κατατακτήρια άλλαξαν τα πάντα προσδοκόντας σε γρηγορότερο χρόνο συναίβησαν τα αντίθετα. Μιλώντας ο Σίμος Γαλαταριώτης στο Erc Radio είπε: «Από τις ελεύθερες δοκιμές αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με την υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού. Κρίναμε με την ομάδα να αλλάξουμε όλο το σύστημα, δυστυχώς πριν από την κατατακτήρια ειδική διαπιστώσαμε ότι είχε βγάλει και πάλι λάδια έξω…δεν ρισκάραμε και ελπίζουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα για τον αγώνα το Σάββατο. Είναι ένας φανταστικός αγώνας».

Περισσότερα νέα από τον αγώνα θα σας δώσουμε και σε μεταγενέστερο στάδιο.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -