Αρνητική στο «πάγωμα» των κινητήρων και η Renault

- Advertisement -

Ως γνωστό μετά την ξαφνική ανακοίνωση της Honda ότι θα αποχωρήσει από προμηθευτής κινητήρων της Red Bull και της Alfa Tauri στο τέλος του 2021 η Red Bull που βρέθηκε μπροστά σε ένα σοβαρό δίλημα ετοίμασε μια πρόταση.

Στην πρόταση της η Red Bull ζητά πάγωμα των κινητήρων του 2020 έτσι ώστε να μπορέσει να εξαγοράσει τα δικαιώματα των κινητήρων από την Honda και να δημιουργήσει νέο τμήμα κινητήρων που θα αναλάβει την εξέλιξη των υπάρχοντων κινητήρων.

Η Red Bull μάλιστα απειλεί πως θα αποχωρήσει από την Formula 1 εάν δεν βρεθεί λύση με το θέμα των κινητήρων.

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ferrari που μόλις τέθηκε η πρόταση διαφώνησε με την ιδέα να «παγώσει» η εξελίξη κινητήρων. Μια ακόμη ομάδα η Renault, έκανε ξεκάθαρο πως δεν είναι πρόθυμη να συμφωνήσει με τη πρόταση της Red Bull για πάγωμα των κινητήρων του 2022 με τον Cyril Abiteboul της Renault  να δηλώνει  από την Ίμολα πως η γαλλική ομάδα δεν είναι πρόθυμη να συμφωνήσει σε αυτό.

Όπως είπε:

Εάν με ρωτούσατε πριν από 6 μήνες θα σας απαντούσα πως πιέζαμε σκληρά για ένα ακόμη χαμηλότερο budget cap, προκειμένου να μειώσουμε το κόστος ανάπτυξης του σασί και τα κόστη που σχετίζονται με την εξέλιξη του κινητήρα, αποδεχόμενοι έτσι το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων. Αλλά τότε, η Red Bull Racing και η Honda ήταν ενάντια στη πρόταση μας και το αποδεχτήκαμε.

Συνεχίσαμε λοιπόν σε έναν διαφορετικό δρόμο και από τότε ασχολούμαστε με την ανάπτυξη του κινητήρα του 2022. Έτσι αν με ρωτήσετε σήμερα για το πάγωμα των κινητήρων, θα σας απαντήσω πως η θέση μας είναι σαφώς διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν από 6 μήνες.

Η Renault είναι αρνητική στο πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων του 2022. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε αυτό που θα μπορούσε να είναι μια πολύ σημαντική πλατφόρμα για εμάς. Δεν το δεχόμαστε.

Ξεκάθαρες τοποθετήσεις από την Renault και όπως διαφαίνεται θα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση σε αυτό το ζήτημα.

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -