Autobest 2016: Το FIAT Tipo

38

Το νέο μοντέλο της Fiat, το Tipo εξασφάλισε το πολυπόθητο βραβείο του Autobest. Το μοντέλο ψηφίστηκε από μια διεθνή κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 26 δημοσιογράφους  του ειδικού τύπου από 26 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Το FIAT Tipo ξεπέρασε τους άλλους τέσσερις φιναλιστ το νέο Opel Astra, το νέο HyundaTucson, το Honda CRV και το Mazda CX-3, εξασφαλίζοντας συνολικά 1492 πόντους. Τα  μέλη της κριτικής επιτροπής εκτίμησα ιδιαίτερα την αξία του αυτοκινήτου για τα χρήματα, η οποία είναι μια βασική έννοια της στρατηγικής της λειτουργικής οικογένειας της FIAT. Η Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία  είναι η μόνη εταιρεία που έχει κερδίσει  τον τιμητικό αυτό τίτλο του Autobest τρεις συνολικά φορές: το 2003 με το Panda, το 2008 με το Linea και σήμερα με το νέο Fiat Tipo.

Η διεθνής κριτική επιτροπή του Autobest,  είναι  ένας ανεξάρτητος οργανισμός που ιδρύθηκε το 2001 και αποτελείται από 26 δημοσιογράφων του ειδικού τύπου από 26 χώρες της Ευρώπης που καλύπτουν το 91% του συνολικού πληθυσμού της ηπείρου.

Αυτή τη χρονιά, το νέο Fiat Tipo ήρθε πρώτο μπροστά από τους άλλους τέσσερις φιναλίστ Opel Astra, Hyundai Tucson, Honda CRV και Mazda CX-3. Για την κριτική επιτροπή, το FIAT Tipo είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με όλα τα συστατικά που απαιτούνται για την ικανοποίηση ενός μέσου καταναλωτή της Ευρώπης: σχεδιασμός, κινητήρες, αντιληπτή ποιότητα, άνεση, ευελιξία και εξαιρετική σχέση τιμής προς ποιότητα. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Φεβρουάριο στο Μιλάνο. Αυτό θα είναι το πρώτο γκαλάν της κριτικής επιτροπής που επεκτάθηκε φέτος μετά το Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη για να συμπεριλάβει έντεκα νέα μέλη που εκπροσωπούν την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Πωλήσεις του μοντέλου που έχει βραβευθεί ως Autobest 2016 ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία αυτό το μήνα στην Ιταλία εντυπωσιακά, πάνω από χίλια συμβόλαια είχαν σφραγιστεί κατά την πρώτη εκδήλωση αντιπροσωπείας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το FIAT Tipo θα ξεκινήσει να διατίθεται και σε άλλες χώρες και μέχρι την  άνοιξη θα βρίσκεται συνολικά σε 40 αγορές σε όλη την περιοχή της ευρώπης

Θα είναι διαθέσιμο στην έναρξη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην hatchback και Estate εκδόσεις. H έκδοση σεντάν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί για το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Είναι με πολύ ανυπομονησία που περιμένουμε την εισαγωγή αυτού του εξαιρετικού μοντέλο της κατηγορίας C τον επόμενο χρόνο,” ανέφερε ο Sebastiano Fedrigo, επικεφαλής της μάρκας, FIAT στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Όμορφα διακοσμημένο και κατασκευασμένο με τα υψηλότερα πρότυπα, το αυτοκίνητο θα φέρει μια νέα διάσταση στη σειρά μοντέλο της FIAT και είμαι σίγουρος, ότι θα προσελκύσουμε μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

Πιο αναλυτικά, το νέο αυτοκίνητο συνδυάζει μεγάλη χωρητικότητα φορτίου (520 λίτρα) με συμπαγείς διαστάσεις (είναι 4,54 μέτρα μήκος, 1,79 μέτρα πλάτος και 1,49 μέτρα ύψος). Το μεταξόνιο 2,64 μέτρων τονίζει την εξαιρετική εσωτερική άνεση. Όλο αυτό ενισχύεται από το ιταλικό design, μέσα και έξω, γεγονός που καθιστά το αυτοκίνητο μοναδικό στην κατηγορία του.

Στο νέο αυτοκίνητο ταιριάζει μια αξιόπιστη διάταξη της ανάρτησης για την πολύ ακριβή οδήγηση, λαμπρό κράτημα και εξαιρετική άνεση των επιβατών: ανεξάρτητους τροχούς McPherson στον εμπρός άξονα και διασυνδεδεμένοι τροχοί πορείας της ροπής στον πίσω. Οι δύο διατάξεις έχουν βελτιστοποιηθεί ώστε να μειωθεί το βάρος και να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της αποδοτικότητας των καυσίμων του αυτοκινήτου.

Με το μοναδικό στυλ της FIAT, η νέα Tipo είναι γεμάτη με πολλές έξυπνες λύσεις που κάνουν τη ζωή καλύτερη για όλους στο αυτοκίνητο. Όπως και το εξαιρετικά πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό και τη διαθεσιμότητα του Uconnect TM σύστημα με 5 ” έγχρωμη οθόνη αφής, σύστημα hands-free Bluetooth, audio streaming, αναγνώστης κειμένου και αναγνώριση φωνής, AUX και USB θύρες με το iPod, έλεγχο στο τιμόνι και, σε πρώτη ζήτηση, κάμερα οπισθοπορείας και το νέο σύστημα πλοήγησης της TomTom 3D Touch.

Το όνομα του αυτοκινήτου – Tipo – έφεραν στο σήμα μια διάσημη ονομασία που η FIAT έχει χρησιμοποιησεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ιστορίας της που είναι πάνω από έναν αιώνα. Ένα από τα μοντέλα να φέρουν το πολυπόθητο αυτό όνομα ήταν το αυτοκίνητο που πούλησε  σχεδόν δύο εκατομμύρια από το 1988 έως το 1995 και στο οποίο απονεμήθηκε το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 1989», λόγω της χρήσης πολλαπλών χρήσεων, το μεγάλο εσωτερικό χώρο και συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις. Τα ίδια χαρακτηριστικά νίκης βρέθηκαν και στο νέο Tipo, πρακτικό, λειτουργικό μοντέλο με τέλεια παράδοση FIAT που εξασφαλίζει την καλύτερη αναλογία εξοπλισμού- και-τιμής που αυτή είναι η πραγματική αξία του κάθε βιομηχανικού προϊόντος. Το νέο Fiat Tipo σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το Centro Stile της FIAT, και αναπτύχθηκε στην Τουρκία μαζί με την Τόφας R & D, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης της FCA , και κατασκευάζεται στο Tofaşplant στην Προύσα -ένα από τα καλύτερα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, η οποία έχει λάβει ένα World Class Manufacturing Χρυσό Μετάλλιο.