Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων για κάθε ομάδα στους 90 και επανέρχονται τα MotorHome της F1

- Advertisement -

Αλλάζουν προς το καλύτερο κάποια δεδομένα στο πρωτάθλημα της Formula 1 μετά από τους πρώτους έξι αγώνες για την φετινή χρονιά. Ως γνωστό η χρονιά ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση λόγο της πανδημίας του κορονωϊού μετά από την ακύρωση ή αναβολή μιάς σειράς αγώνων. Η διοργανώτρια αρχή σε συνενόηση με τις ομάδες και με την έγκριση της FIA συνέστησαν ένα αναθεωρημένο αγωνιστικό ημερολόγιο με επίκεντρο την ευρώπη και από τις 4 Ιουλίου μέχρι και σήμερα έγιναν 6 συνολικά αγώνες σε 9 μόνο εβδομάδες ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο θα γίνει ο Βελγικός αγώνας.

Καθώς έχουν τηρηθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκκολα από αυτή την εβδομάδα θα επιτραπεί σε κάθε ομάδα να έχει 10 επιπλέων άτομα προσωπικό στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να γίνονται χωρίς την παρουσία θεατών.

Μέχρι τώρα η κάθε ομάδα ήταν αναγκασμένη να χρησιμοποιεί προσωρινές εγκαταστάσεις που τις παραχωρούσε η πίστα ενώ είχαν και κοινό πάροχο τροφοδοσίας για όλους. Στις αλλαγές που θα εφαρμοστούν από τον αγώνα στο Βέλγιο πέραν από τα 10 επιπλέων άτομα που θα δικαιούτε η κάθε ομάδα θα μπορεί να μεταφέρει τα δικά της καραβάνια φιλοξενείας στο Spa.

Ως μέρος των προετοιμασιών για την επιστροφή στους αγώνες σύμφωνα με τον κώδικα συμπεριφοράς COVID της FIA, συμφωνήθηκε πριν από τη σεζόν να περιοριστεί κάθε ομάδα σε μόλις 80 άτομα για “κλειστούς” αγώνες, που ορίζονται επίσημα ως εκείνει χωρίς θεατές.

Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει τη μακροχρόνια παρουσία 60 ατόμων που σχετίζονται με τη λειτουργία του αυτοκινήτου και τα οποία υπόκεινται σε περιορισμούς και απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα 20 καταλογίζονται από οδηγούς, διευθυντές, φυσιοθεραπευτές, PR / προσωπικό μάρκετινγκ και οποιονδήποτε άλλο σχετίζεται με την ομάδα.

Ferrari motorhome. 09.05.2019. Formula 1 World Championship, Rd 5, Spanish Grand Prix, Barcelona, Spain, Preparation Day. – www.xpbimages.com, EMail: [email protected] – copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

Μετά από έξι αγώνες, οι ομάδες συμφώνησαν να επιστρέψουν στη χρήση των δικών τους εγκαταστάσεων φιλοξενίας και της δικής τους υπηρεσίας τροφοδοσίας, οπότε για να επιτραπεί το επιπλέον προσωπικό που απαιτείται, ο συνολικός αριθμός ανά ομάδα έχει αυξηθεί έως και 90.

Αυτός ο αριθμός έχει πλέον εγκριθεί επισήμως από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και προστίθεται στους αθλητικούς κανονισμούς.

Σε μια άλλη ενημέρωση ενός κανόνα που εισήχθη φέτος, κάποια ευελιξία έχει ενσωματωθεί στους κανονισμούς κατανομής ελαστικών.

Για να διευκολυνθεί η ζωή της Pirelli και λόγω της αβέβαιης φύσης του αγωνιστικού ημερολογίου, συμφωνήθηκε πριν από τη σεζόν ότι όλοι οι οδηγοί θα είχαν την ίδια κατανομή για κάθε αγώνα, δηλαδή δύο σετ σκληρών, τρία σετ μέσων και οκτώ μαλακά .

Ο κανόνας που καθορίζει ότι έχει τροποποιηθεί και αρχίζει τώρα “εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τη FIA και με τη συμφωνία του προμηθευτή”.

Ο κύριος λόγος για την αλλαγή είναι για να ασχοληθούμε με το διήμερο αγώνα στην Imola, αλλά θα επιτρέψει την επιλογή εναλλακτικών πιστώσεων αλλού εάν κριθεί απαραίτητο.

Μια τρίτη αλλαγή που επιβεβαιώθηκε από το WMSC είναι η απαγόρευση δοκιμών παλαιών αυτοκινήτων σε κομμάτια που προστέθηκαν πρόσφατα στο πρόγραμμα, όπως αποκαλύφτηκε προηγουμένως. Ο κανόνας διαμορφώθηκε καθορίζοντας τους χώρους που προστέθηκαν μετά τις 4 Οκτωβρίου πέρυσι, όταν δημοσιεύτηκε το αρχικό ημερολόγιο.

Η απαγόρευση επεκτείνεται και στα μηχανήματα επίδειξης V8, καθώς ισχύει τόσο για τις δοκιμές προηγούμενων αυτοκινήτων (TPC, αυτές από το 2016-2018) όσο και για τις δοκιμές των ιστορικών αυτοκινήτων (THC, εκείνων πριν από το 2016).

Ο νέος κανόνας έχει ως εξής: “Το TPC ή / και το THC δεν επιτρέπεται σε κανένα κομμάτι που έχει συμπεριληφθεί στο ημερολόγιο του Πρωταθλήματος 2020 μετά τις 4 Οκτωβρίου 2019, εκτός εάν έχει ολοκληρωθεί ένας αγώνας σε αυτό το κομμάτι το 2020.”

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -