Αύξησε το ποσοστό της στην Pirelli η Brembo

- Advertisement -

Πρίν από τέσσερις μήνες η Brembo αγόρασε ένα μικρό μερίδιο του μετοχικού κεφαλαίου της Pirelli, και σήμερα η κορυφαία εταιρία κατασκευής συστημάτων πέδησης έκανε γνωστό ότι διπλασίασε τις μετοχές της στην επίσημη εταιρία ελαστικών της F1.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο η Brembo αγόρασε το 2,43% των μετοχών της Pirelli, το οποίο κατέχει άμεσα και έμμεσα μέσω της μητρικής της εταιρείας Nuova FourB, χαρακτηρίζοντας την προσέγγιση ως “μη κερδοσκοπική και μακροπρόθεσμη”, ενώ αναφέρει ότι έκανε την κίνηση “αυτόνομα”.

Σήμερα, η Brembo αύξησε το ποσοστό της στο 4,99%, με τον εκτελεστικό αναπληρωτή πρόεδρο της εταιρίας, Matteo Tiraboschi, να δηλώνει στο Reuters ότι η εταιρεία του δεν σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της αυτή τη στιγμή και δεν θέλει να παίξει κανένα ρόλο στην διοίκηση της Pirelli, τονίζοντας:

« Έχουμε κάνει μια επένδυση, την οποία είχαμε αποφασίσει πριν από το ξέσπασμα του Covid-19, σε μια εταιρεία που γνωρίζουμε και σεβόμαστε πολύ, με μια θέση στην αγορά που είναι πολύ παρόμοια με τη δική μας».

H Pirelli έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν έχει καμία πρόθεση συγχώνευσης με καμία άλλη εταιρία, αλλά αυτή η κίνηση της Brembo σίγουρα θα εγείρει εικασίες σχετικά με τη μελλοντική σχέση των δύο εταιριών. Μαζί, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν γίγαντα όσον αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -