Αυξήθηκαν τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην F1

- Advertisement -

Ως γνωστό η Formula 1 μέσα στα πλαίσια του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εφαρμόζει πραγματοποιεί κάθε εβδομάδα τεστ και στα τελευταία αποτελέσματα στο περιθώριο του αγώνα της Ρωσίας στο Σότσι 25 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν 1822 τεστ εκ των οποίων τα 10 ήταν θετικά στο νέο κορωνοϊο.

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εβδομαδιαίος αριθμός θετικών κρουσμάτων που ανακοίνωσε μέχρι σήμερα η F1. Μια εβδομάδα πριν το GP της Ρωσίας, σε 3.256 τεστ που έγιναν, διαγνώσθηκαν ακόμη 7 άτομα θετικά στον νέο κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει η Formula 1, κανένας από τους θετικούς δεν ήταν θεατής, αφού και τα 10 άτομα ήταν βοηθητικό προσωπικό των ομάδων. Η F1 διεξάγει κάθε πέντε ημέρες δοκιμές στο προσωπικό των ομάδων, με τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών να ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης απαγορεύει στους θεατές να έρθουν σε επαφή με το προσωπικό και τα μέλη των ομάδων.

Περίπου 30.000 θεατές βρέθηκαν στις κερκίδες για να δούνε το Ρωσικό GP. Η Ρωσία δεν έχει επιβάλει αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Εικάζεται πως το βοηθητικό προσωπικό των ομάδων κόλλησε τον ιό από τα ξενοδοχεία όπου διέμενε.

Ο Romain Grosjean, δήλωσε πως το GP της Ρωσίας ήταν ο πρώτος φετινός αγώνας που δεν ένιωθε ασφαλής στο ξενοδοχείο που διέμενε:

Στη Ρωσία, η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική. Οι σερβιτόροι την φορούν αλλά δεν καλύπτουν τη μύτη τους. Υπήρχαν πολλοί οπαδοί στο ξενοδοχείο, οπότε μερικές φορές μοιραζόμασταν το ασανσέρ με ανθρώπους εκτός της Formula 1.

Δεν είναι κάτι με το οποίο είμαι πολύ άνετος. Δεν φοβάμαι να κολλήσω τον ιό, αλλά αν συμβεί δεν θα μου επιτραπεί να συμμετέχω στους αγώνες. Δεν θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν στο ξενοδοχείο.

Από τα τέλη Ιουνίου μέχρι σήμερα, η Formula 1 έχει διεξάγει σχεδόν 50.000 τεστ για τον νέο κορωνοϊό, με τα 26 από αυτά να είναι θετικά.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -