Χάνει τελικά το Spa ο Aubry μετά και το δεύτερο θετικό τεστ COVID-19

- Advertisement -

Μετά την ανακοίνωση σχετικά με τον Γάλλο οδηγό Gabriel Aubry της JOTA Sport ότι ήταν θετικός στο τεστ για το COVID-19 στο Circuit de Spa-Francorchamps, πριν από το αγώνα TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, το FIA WEC μπορεί τώρα να επιβεβαιώση ότι έχει ληφθεί θετικό αποτέλεσμα μετά και από μια δεύτερη δοκιμή.

Μετά από μια πρωτοβουλία ανίχνευσης, αυτά τα άτομα με τα οποία ο οδηγός ήταν σε στενή επαφή, 3 μέλη της ομάδας JOTA Sport, και 16 από την ομάδα του Algarve Pro Racing με τους οποίους συμμετείχε στην ευρωπαϊκή σειρά Le Mans στο Spa την περασμένη εβδομάδα, καθώς και 3 τεχνικοί από την Goodyear και ένας μηχανικός από τη Rebellion μπήκα σε καραντίνα έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών PCR.

Τα αποτελέσματα για τρία μέλη της ομάδας Algarve Pro Racing επιβεβαιώθηκαν ως θετικά, ένας οδηγός και δύο άλλα μέλη της ομάδας, και κατά συνέπεια η ομάδα βρίσκεται σε καραντίνα στο ξενοδοχείο τους και η ομάδα του Algarve Pro Racing δεν θα αγωνιστεί στο Spa-Francorchamps αυτό το Σαββατοκύριακο. Καμία από τις θετικές περιπτώσεις δεν έχει αναπτύξει συμπτώματα.

Όλες οι άλλες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε εκείνους που είχαν στενή επαφή με τον Gabriel Aubry επέστρεψαν ως αρνητικοί. Ωστόσο, ως προληπτικό μέτρο, αποφασίστηκε ότι όλα αυτά τα άτομα δεν θα έχουν πρόσβαση στον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο και θα πρέπει να μείνουν σε αυτοκαραντίνα και να κάνουν ένα περαιτέρω τεστ σε λίγες μέρες. 

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα COVID-19 της FIA και της WEC και με τις οδηγίες του ιατρικού αντιπροσώπου του WEC / Circuit de Spa-Francorchamps COVID-19, το σχετικό προσωπικό θα ακολουθήσει τις διαδικασίες που έχουν επιβληθεί από τις τοπικές αρχές υγείας.

Gabriel Aubry : «Έχοντας ενημερωθεί ότι κάποιος που είδα πρόσφατα είχε βρεθεί θετικός στο COVID 19, αποφάσισα αμέσως να υποβληθώ σε δοκιμή στο σπίτι μου στη Γαλλία. Δεδομένου ότι δεν είχα ποτέ συμπτώματα, τότε ταξίδεψα πίσω στο Spa Francorchamps. Λίγο μετά την άφιξη μου στο Βέλγιο, πληροφορήθηκα ότι το τεστ είχε επιστρέψει θετικό. 

«Οι WEC, JOTA και Algarve Pro ενημερώθηκαν αμέσως και ακολούθησα τις διαδικασίες ασφαλείας τους, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρους κλειδώματος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου. Μια δεύτερη δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο Spa δίνοντας παρόμοιο θετικό αποτέλεσμα.

«Λυπάμαι βαθιά και λυπάμαι για τους συμπαίκτες μου που δεν θα μπορέσω να τρέξω μαζί τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Τους εύχομαι ό, τι καλύτερο για αυτόν τον αγώνα, και στο μεταξύ θα συνεχίσω να ακολουθώ τη διαδικασία WEC και ελπίζω να επιστρέψω στον επόμενο γύρο του ELMS.”

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.
 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,377ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -