
Ο φετινός 24ωρος αγώνας του Le Mans που θα αποτελεί τον τελευταίο 7ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) της FIA της σεζόν 8 θα γίνει το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου.
Ως γνωστό ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 13-14 Ιουνίου αλλά λόγο της πανδημίας με τον κορωνοϊό και τα περιοριστηκά μέτρα που υπήρχαν ανάγκασε την διοργανώτρια αρχή να τον αναβάλει για αργότερα.
Ετσι καθορίστηκε η νέα ημερομηνία που προαναφέραμε στην αρχή αλλά η διοργανωτές του έκαναν γνωστό πως ο 88ο αγώνας στην ιστορία του θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να υπάρχουν με τον Covid-19.

Εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές λύσεις για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον θρυλικό αυτό αγώνα περιορισμένος αριθμός θεατών όμως όπως έχει αναφερθεί οι αρχές δημόσιας υγείας και ασφάλειας της Γαλλίας και δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει με τον κορωνοϊο και την εξέλιξη της κατάστασης αποφάσισαν ομόφωνα όπως ο αγώνας γίνει χωρίς θεατές.
Στη σημερινή ανακοίνωση της η διοργανώτρι αρχή της ACO και ο νομός του Sartne αναφέρνουν ότι η προστασία της υγείας των ανταγωνιστών, των συνεργατών και των θεατών υπήρξε πάντοτε υψίστης σημασίας για την ACO και την FIA.

Συνολικά, 60 ομάδες θα συμμετέχουν στον αγώνα, με την κάθε ομάδα να διαθέτει τρεις έως τέσσερις οδηγούς, αλλά και αρκετό προσωπικό. Εκτιμάται πως περίπου 2.700 άτομα θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της πίστας κατά την διάρκεια του αγώνα, με την διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει πως θα παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.
Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι ένας περιορισμένος αριθμός σημοσιογράφων θα γίνει αποδεκτός για να καλύψουν τον αγώνα.

Τέλος ανακοίνωσαν ότι οι θεατές που έχουν προαγοράσει εισητήρια να επικοινωνίσουν με το γραφείο έκδοσης εισητηριών προκειμένου να τους επιστραφούν τα χρήματα ή να πάρουν σχετικό κουμπόνι για να το εξαργυρώσουν σε μελλοντικές διοργανώσεις.